Smoke Masters

Smoke Masters | Den Hoorn | Logo
  • Adres: Woudseweg 21A | 2635 NA | Den Hoorn
  • Telefoonnummer: 0620056843
  • Website: smoke-masters.nl
  • Type: catering bedrijf met afhaalservice
  • Getest op: 22 november 2021
  • Besteld: Smoked Rib
  • Prijs: € 11,00
  • Inclusief: BBQ-saus
  • Keuzes: Smoked Rib | Smoked Rib Menu (incl. koolsalade en kruidenboter krieltjes)

Eerste indruk

Inmiddels weten mijn vrienden wel dat je mij een plezier doet met lekkere spareribs. Een goede vriend van mij heeft het al een tijdje over Smoke Masters en was zo aardig om een hele rib voor mij mee te nemen. Ik ben dus zelf niet langs geweest bij het bedrijf, maar ben wel erg benieuwd naar deze ribs uit de smoker.

Op dit moment, we zitten midden in de zoveelste corona golf en het einde is nog lang niet in zicht, zijn er vrijwel geen foodtruckfestivals of andere vreetfeesten. Logisch dus ook dat de rookmeesters van Smoke Masters op zoek gaan naar andere manieren om inkomen te genereren. Vanuit een bedrijfspand in Den Hoorn is het op vooraf aangekondigde momenten mogelijk om spareribs af te halen. Wanneer er afgehaald kan worden is dit te vinden op Facebook of op de website van Smoke Masters. Hier vindt je tevens het actuele menu. 

Wat is goed?

Het is lastig om deze spareribs goed te beoordelen. Ik ben bij een restaurant altijd iets kritischer dan bij een slagersbedrijf. Dit omdat een restaurant de spareribs volledig bereid en ze warm en gegaard meegeeft. Bij een slagerij zijn vaak koud, liggen ze al even in de vitrine en is de kwaliteit over het algemeen minder. Ondanks dat ik mij slagerijen iets minder kritisch ben, eindigen ze meestal wat lager in het klassement. Maar hoe moet ik Smoke Masters beoordelen? Als restaurant? Of toch als slagersbedrijf? Ik kies voor het laatste, aangezien ik ze (weliswaar een dag later) opwarm in oven.

Op de website zijn de opwarminstructies te downloaden. Zoals geadviseerd heb ik de heteluchtoven eerst verwarmd tot 180 graden en daarna de rib in de folie met de bolle kant naar beneden gedurende 17 minuten opgewarmd. Hierna heb ik het folie verwijderd. Dit was best lastig, want de folie was aan de rib vast gaan zitten en alles was bloedje heet. Na het verwijderen van de folie de ribs ingesmeerd met de BBQ-saus en daarna deze voor de laatste 2 minuten opgewarmd. Ik zie nu pas dat de bolle kant gedurende de laatste 2 minuten naar boven moest in de oven, ik ze naar beneden gedaan. Mag niet uitmaken, want ik heb een goede heteluchtoven die rondom verwarmd. 

De spareribs zelf zijn dikbevleesd met naast vlees tussen de ribben ook vlees erop. In slagerstaal heet dat de ketting die er nog op zit. Het is dus een aardig portie vlees wat je krijgt en ik had aan 1 hele rib voldoende. De bereiding is uitstekend, het vlees was sappig (niet droog) en kwam eenvoudig los van de botten. Er bleven mooie schone botten over. De saus waarmee de spareribs ingesmeerd zijn is niet echt een marinade, maar meer een standaard BBQ-saus. Wel zijn de spareribs lekker gekruid. Al met al prima spareribs. 

Wat kan beter?

De spareribs zijn gewoon goed. Zeker als je ze vergelijkt met spareribs van de gemiddelde slagerij. Ik heb ze natuurlijk ook een dag later gegeten, dus mogelijk drogen ze daardoor toch iets uit. 

De spareribs waren dikbevleesd met de ketting er nog op. Persoonlijk vind ik het vlees van de ketting niet echt lekker. En ik ben niet de enige, want bij vrijwel de meeste restaurants wordt de ketting altijd verwijderd, of worden de spareribs ingekocht zonder ketting. De reden dat veel slagers de ketting laten zitten, is dat het extra gewicht nu eenmaal meer oplevert als sparerib dan wanneer het in de gehaktmolen gaat.

Het vliesje zat er ook nog op. Toch van mij het advies deze te verwijderen. Het was niet storend, want soms wordt het een soort rubberen plak aan de onderkant van de ribs, maar dat was hier niet het geval.

Tot slot de BBQ-saus. Prima BBQ-saus, maar het is geen marinade. Mijn advies aan Smoke Masters is om toch te werken aan een lekkere BBQ-marinade.

Wanneer aan de hierboven genoemde punten gewerkt wordt ligt een 8 of hoger binnen bereik. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Smoke Masters een 7. Het zijn gewoon prima spareribs. Als er aan de verbeterpuntjes gewerkt wordt ligt een hoger cijfer absoluut binnen bereik. Mijn advies aan Smoke Masters is om snel werk te maken van een lekkere marinade. 

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Smoke Masters?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.