Bij René | Café het Wapen van Leimuiden

Wapen van Leimuiden | Bij René | Logo
  • Adres: Dorpsplein 11 | 2451 BC | Leimuiden
  • Telefoonnummer: 0172508109
  • Website: bijrene.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 8 mei 2022
  • Besteld: Spareribs
  • Prijs: € 19,50 (ter plaatse eten) | € 17,50 (afhalen)
  • Inclusief: Friet, mayonaise, pittige knoflooksaus en salade

Eerste indruk

Het is voor mij een druk weekend geweest en ik had geen zin om nog ver te rijden voor spareribs. Er staan nog een paar restaurants op mijn wenslijstje, waaronder Bij René in Leimuiden. Even op Google Maps gekeken en met slechts een kwartiertje reistijd was de keuze snel gemaakt. Mijn dochter wilde per se mee, dus we zijn samen spareribs gaan halen. Op naar Bij René!

Eenmaal aangekomen vrijwel voor de deur kunnen parkeren. Nu heb ik zelf best een mooie auto (vind ik zelf), maar met voor de deur een dikke nieuwe RSQ8 moet je toch je meerdere erkennen. Binnen nog even leuk gesproken met de eigenaar van deze verschrikkelijk mooie auto. En dat typeert gelijk de sfeer Bij René: een mooi restaurant waar je je gelijk thuis voelt. Vriendelijk personeel, dat ik alleen maar heb zien lachen, werkt er met veel plezier. 

Café het Wapen van Leimuiden staat op het pand zelf, maar zelf gebruikt het bedrijf vooral Bij René als naam, of Café René. Volgens de menukaart worden de spareribs bereid volgens een geheim recept.

Mijn dochter bleef gelukkig netjes op de kruk zitten terwijl we nog een minuut of 10 hebben gewacht op de spareribs. Wat mij betreft helemaal goed, want dan weet ik in ieder geval zeker dat ze bloedjeheet meegaan. Ik was zelf ook iets eerder dan aangegeven, wat ik altijd doe om te voorkomen dat de spareribs koud worden terwijl ik een parkeerplek aan het zoeken ben. Daarnaast heb je dan even de tijd om de tent goed te bekijken.

Alles keurig verpakt meegekregen weer op weg naar huis. Eenmaal thuisgekomen waren de spareribs nog lekker heet. Precies zoals het hoort. 

Wat is goed?

Bij het uitpakken valt gelijk op dat de spareribs lekker heet zijn. Een teken dat het verse spareribs zijn en niet kort opgewarmde of afgegrilde spareribs. Verder valt de enorme hoeveelheid marinade op die achterblijft in de bak. Niet iedereen kan dat waarderen, maar ik vind het heerlijk! Eerst de spareribs nog even flink kwasten en daarna bij iedere hap nog even door de marinade halen. En tot slot gebruik ik het ook nog als frietsaus. Heerlijk!

De spareribs zijn hier gewoon erg goed. Lekker mals vlees, wat mooi los komt van de botjes. Het valt niet zo uit elkaar, maar je trekt de botten eenvoudig uit elkaar waarbij er een mooie strook vlees achterblijf aan het botje. Vliesje is netjes verwijderd en de ketting, de dikke laag vlees die je soms op de botten aantreft, is verwijderd. Precies zoals het hoort, precies zoals ik het lekker vindt. 

De marinade is best heftig. Veel ketjap en ik heb deze marinade, of in ieder geval iets wat er veel op lijkt, eerder geproefd bij SpareribLine Delft. Ook daar vond ik de marinade wat heftig, maar het lagere cijfer bij SpareribLine kwam ook door de bereiding. Bij René heeft de bereiding echt uitstekend onder controle. Ik vond de spareribs erg lekker en niet onbelangrijk, mijn vriendin was erg te spreken over de salade. Meestal belandt deze na een afkeurende blik gelijk in de prullenbak, maar deze zag er lekker uit en smaakte nog beter.

Het portie is ook prima met 17 botjes ongeveer 1,5 streng, als je uitgaat van 11-13 botjes per streng. Dat is gemiddeld en eigenlijk wat je overal wel zo'n beetje krijgt aan kleine ribbetjes (baby back ribs). De prijs is met € 17,50 voor afhalen absoluut in lijn met de geleverde kwaliteit. 

Wat kan beter?

Ik heb niet echt tips voor Bij René. De bereiding is in ieder geval dik in orde. De reden dat ik geen hoger cijfer geef is meer persoonlijk wat ik van de marinade vindt. De marinade is best heftig met veel ketjap. Ketjap is vrijwel altijd een onderdeel van een zoete marinade, maar hier is het erg aanwezig. Risico dat Bij René hiermee neemt is dat het minder neutraal is. Sommigen zullen er weg van zijn, maar voor anderen had het wel iets minder gemogen. Bij René claimt dat het geheim recept is, maar er zijn meer restaurant die het geheim kennen want de marinade heb ik vaker geproefd.

Maar als Bij René hier geen klachten over ontvangt moeten ze het gewoon lekker zo laten. De spareribs zijn hier gewoon erg lekker. Graag hoor ik jouw mening over deze spareribs en met name de marinade. Laat het dus vooral hieronder weten bij de reacties!

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Bij René een 8. Niet vaak eet ik betere spareribs en Leimuiden mag zich gelukkig prijzen met een restaurant waar deze topkwaliteit ribs naast eten op locatie ook afgehaald en bezorgd kunnen worden. Ga er gerust langs, je zult er geen spijt van krijgen! Bij René | Café René | Café het Wapen van Leimuiden mag zich officieel leverancier van SpareribFans.nl Topribs noemen!

8, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op vrijdag 17 juni 2022 hebben wij Bij René | Cafe René | Café Het Wapen van Leimuiden officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is nog niet aan ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Bij René | Cafe René | Café Het Wapen van Leimuiden.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Wat vind jij van Bij René | Café René | Café het Wapen van Leimuiden?

Bekijk resultaten

Reacties

michel
2 maanden geleden

Ik ben heel benieuwd wat je van de kwaliteit zou vinden wanneer je ze bij ons in het restaurant eet wanneer ze direct uit de keuken komen ! verpakt meenemen en thuis op eten is toch altijd een stukje minder. Des ondanks mega blij met deze mooie beoordeling ! Mocht je de stickers nog eens willen opsturen dan hangen we deze zeker op

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.