Valk Versmarkt

 • Adres: Veurseweg 214 | 2252 AH | Voorschoten
 • Telefoonnummer: 0715612258
 • Website: valkversmarkt.nl
 • Type: versmarkt met slagerij
 • Getest op: 27 augustus 2021 (Slagerstest 3)
 • Besteld: 2 strengen spareribs
 • Voorgegaard: ja
 • Gemarineerd: ja
 • Extra: bakje marinade voor extra insmeren voor opwarmen
 • Bereidingsadvies: oven 125 graden | 15 minuten
 • Prijs: € 1,298 per 100 gram | € 6,49 per 500 gram

Eerste indruk

Ik heb even getwijfeld om Valk Versmarkt wel mee te nemen in voor de 3e slagerstest. Wellicht dat ik ooit nog eens voorverpakte spareribs van groothandels en supermarkten ga testen, dus de vraag is dan natuurlijk: Waar valt Valk Versmarkt onder? De winkel heeft een nette uitstraling en is eigenlijk te mooi om in de categorie supermarkt geplaatst te worden. Ik ben hier vooral fan van de ossenhaas spiesen en kan mij herinneren dat ik de spareribs in het verleden niet bijzonder vond. Omdat het vanaf Kippie in Winkelcentrum de Stevensbloem maar een klein stukje rijden is naar Voorschoten en ik toch nog lekkere slagroom nodig had voor het toetje (ja, ze hebben daar van die echt horeca bussen), besloten door te rijden naar Voorschoten en gelijk maar even wat spareribs mee te nemen voor vanavond. 

Voor wie het niet kent, Valk Versmarkt is een luxe verswinkel. Helemaal achterin de zaak is een enorme slagerij waar je bij de vele medewerkers van alles kunt bestellen. Met een breedte van (ik schat zo'n) 20 meter is er gigantisch veel keus. Ik moest even een paar minuten wachten, maar bij het omroepen van nummer 62 stak ik mijn hand op. Ik bestelde bij een enigszins norse dame 2 strengen spareribs met extra marinade. De spareribs waren heel klein zoals te zien op de foto. Bij het betalen moest ik nog even wachten want er was maar 1 kassa open.

Ik heb geen idee of het gemiddeld goedkoper of duurder is als een lokale slagerij, maar de prijs van de spareribs bij Valk Versmarkt is in ieder geval vrij laag, de goedkoopste van deze test. Per 100 gram betaal je € 1,298. Dit betekent dat je voor een restaurant portie van meestal zo'n 500 gram slechts € 6,49 betaald. De grotere eter betaald dan omgerekend zo'n € 9,735 voor 750 gram of € 12,98 per kilogram. Erg goedkoop dus.

Wat is goed?

De spareribs zijn goed. Vooral op 'aanzien' en 'marinade' scoren de spareribs een dikke voldoende. Het zijn ook gewoon lekkere spareribs met een lekkere zoete ketjap marinade. Dit zijn gewoon de perfecte spareribs die je op een verjaardag of een buurt-BBQ prima op tafel kan leggen. Lekkere slagersspareribs en dat ook nog eens voor een hele aantrekkelijke prijs. Goedkoper ga je ze in elk geval niet vinden, want naast dat het het goedkoopste zijn van deze test hebben wij ze ook bij eerdere testen niet zo goedkoop gevonden.

Zelf claimt Valk Versmarkt of Facebook dat haar spareribs tijdens de Spareribs Trophy 2019 bekroond zijn met een 9,8, maar op de website van organisator Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zie ik Valk Versmarkt niet terug tussen de finalisten (wat je wel zou verwachten met een 9,8). 

Wat kan beter?

Zoals te zien op de foto links zijn dit wel spareribs waar je bij moet kluiven. Het vlees komt niet eenvoudig los van het bot. De reden dat het laagste cijfer bij deze spareribs voor 'bereiding' is.

De smaak is vrij standaard. Dit betekent dat niemand ze vies zal vinden, maar ik denk niet dat als je ze serveert op een feestje er niet veel mensen zullen vragen waar die overheerlijke spareribs vandaan komen. Daar zijn ze gewoon niet lekker genoeg voor. 

Hoe dan ook, de spareribs zijn gewoon goed, maar rekening houdend met de zeer schappelijke prijs krijg je met deze spareribs gewoon waar voor je geld. Koop ze gerust bij Valk Versmarkt, je krijgt er geen spijt van, maar je zult ze ook niet iedere week halen. Ook daar zijn deze kleine voorgegaarde spareribs in ketjap marinade gewoon niet lekker genoeg voor. 

Beoordeling

De spareribs van Valk Versmarkt staan op een terechte derde plaats bij deze slagerstest. Onze proevers waren het eens: deze spareribs zijn goed. Ze halen op vrijwel elk onderdeel een dikke voldoende. Zo krijgt aanzien een ruime voldoende (7,4), evenals het vlees (6,9). Ook de marinade doet het goed met een 7,4 en krijgt de bereiding een 6,6. Dit zijn gewoon goede spareribs voor een hele schappelijke prijs!

7,1, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Valk Versmarkt?

Bekijk resultaten

Reacties

Valk Versmarkt
3 jaar geleden

Wat een leuke review van onze spareribs! Het klopt dat je ons niet terug kon vinden op de website van de KNS. Alleen de finalisten die een 9,9 of 10 behalen gaan door naar de volgende ronde. Desalniettemin zijn we ontzettend trots op onze 9,7.
Graag tot ziens in de versmarkt!

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.