Grand Café Hofplein

Hofplein | Leiderdorp | Logo
  • Adres: Winkelhof 15 | 2353 TR | Leiderdorp
  • Telefoonnummer: 0715413733
  • Website: grandcafehofplein.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 22 april 2022
  • Besteld: Spareribs | Zoet
  • Prijs: € 21,75 (ter plaatse) | € 15,95 (via Social Deal)
  • Inclusief: Friet, salade en sauzen
  • Keuzes: Zoet | Pittig | Knoflook | Smokey BBQ

Eerste indruk

Al vele jaren is Hofplein gevestigd aan de buitenzijde van Shopping Center Winkelhof in Leiderdorp. Het is de afgelopen jaren flink onder handen genomen en het is mooi om te zien hoe de eigenaren hun best doen om meer klandizie te generen. Zo wordt er Zingo, gezellige avonden met veel muziek(bingo), hapjes en drankjes, georganiseerd. Ook weet Hofplein vele (nieuwe) klanten aan zich te binden door voor de uiterst schappelijke prijs van € 15,95 onbeperkt spareribs aan te bieden via de populaire koopjeswebsite SocialDeal. Dat is nog eens genieten voor hele leuke prijs!

Zo heeft ook een bekende van mij via Social Deal de actie besteld. En wat leuk dat ik mee mag om een recensie te schrijven over deze spareribs. Zelf ben ik altijd wat voorzichtig met onbeperkt spareribs eten, want mijn ervaring is dat het vaak tegenvalt. 

Meestal moet je erg lang wachten op een extra stuk, zoals bij het meest bekende spareribsrestaurant in Leiden. Maar vaak is de kwaliteit van het vlees ook wat minder. 

Bij Hofplein gaan veel Google recensies over de spareribs en de meesten zijn erg positief. Mijn ervaring is hier dat men, als het onbeperkt is en dus de buik lekker vol eet voor een schappelijke prijs, vaak geneigd is om positiever te zijn. Want laten we eerlijk zijn, voor € 15,95 onbeperkt spareribs eten is natuurlijk een mooie deal!

We werden erg vriendelijk ontvangen. Brood en drinken kwam vrij snel aan tafel en we konden de spareribs bestellen. Je kunt zelf je smaak kiezen en als je bij wilt bestellen mag je een andere smaak kiezen. Dat is fijn! Zo kun je dus voor dezelfde prijs meerdere soorten spareribs proeven. Je krijgt eerst 2 forse halve strengen spareribs, daarna kun je per halve streng bij bestellen.

Wat is goed?

Wat gelijk opvalt zijn de grote stukken. Het zijn echt forse spareribs met veel vlees tussen de botten. De ketting, het dikke stuk vlees wat er soms bovenop ligt, is verwijderd zoals ik ze het lekkerste vind. Het zijn hele degelijke verzorgde spareribs. Zo heb ik bijvoorbeeld ook nergens losse botstukjes gevonden. Ze eten lekker weg.

Ze zijn uitstekend gegaard, al heb ik wel het vermoeden dat ze op een eerder moment gegaard worden en daarna weer afkoelen of zelfs ingevroren worden. Ik sluit ook niet uit dat ze elders voorgegaard worden en dat Hofplein ze alleen afgrild en/of opwarmt. Bij een ander restaurant in Leiden hadden ze namelijk vrijwel exact dezelfde uitzonderlijk grote spareribs. Ze waren overigens wel bij het serveren bloedje heet. Ook laat het vlees prima los van de botten, want zoals je op de foto ziet blijven er mooie schone botten over. 

De marinade wordt er in een laat stadium, of misschien zelfs pas na het afgrillen, overheen gesmeerd in de smaak die je gekozen hebt. Zelf heb ik gekozen voor zoet en deze zoete marinade is prima. Gewoon een neutrale zoete marinade zoals ik die al bij meerdere restaurants geproefd heb. Het is in ieder geval geen eigen recept.

Tot slot wil ik nog even de friet vermelden, want die was erg lekker. Ze worden leuk geserveerd in een metalen schep. Zoals je op de foto kunt zien zijn het lekkere verse frieten met de schil er nog aan. We hebben nog een extra bakje friet besteld, zo lekker waren ze. 

Al met al was het eten boven verwachting, zeker voor deze prijs. Broodje vooraf, spareribs, friet en bediening, het is allemaal in orde bij Grand Café Hofplein. Onbeperkt is echt onbeperkt, want toen iemand aan tafel twijfelde werd hij overgehaald nog een stuk te nemen. 

Wat kan beter?

Ik heb een paar tips over de spareribs. Als eerste adviseer ik Grand Café Hofplein de kok te vragen het vlies te verwijderen van de spareribs. Er zat op iedere rib een flinke vlies aan de holle kant.

Verder lijkt het erop alsof de spareribs eerder voorgegaard worden en alleen afgegrild en gemarineerd worden bij het bestellen. Meerdere restaurants doen het zo en dat hoeft geen probleem te zijn, maar de spareribs zijn aan de buitenzijde vrij droog omdat de marinade pas aan het einde van het bereiden toegevoegd wordt. Je kunt het duidelijk zien op de foto. Ik zou eens experimenten met het eerder aanbrengen van de marinade en deze gelijkmatiger te verdelen over de ribs. Op internet staan voldoende recepten om een marinade te maken. Misschien kan Grand Café Hofplein de spareribs zo meer een eigen smaak geven?

Beoordeling

De spareribs van Grand Café Hofplein zijn prima en daarom geef ik ze een 7. Ze zijn mals en goed van smaak. Precies zoals dat bij een goed eetcafé hoort. Met opvolging van onze tips zit er een hoger cijfer in voor de toekomst, maar voor nu moet Grand Café Hofplein het doen met een ruime voldoende. Bestel ze dus gerust, je zult er geen spijt van krijgen. Heb jij een andere ervaring? Laat het dan vooral weten bij de reacties hieronder!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van Grand Café Hofplein?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.