Restaurant Hudson

Hudson | Leiden | Logo
  • Adres: Nieuwe Beestenmarkt 15-21 | 2312 CG | Leiden
  • Telefoonnummer: 0712001071
  • Website: restauranthudson.nl/leiden
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 28 juli 2021
  • Besteld: All American Ribs met Coca Cola BBQ rub en knoflooksaus
  • Prijs: € 21,50
  • Inclusief: Hudson Fries, Coleslaw garnituur, mayonaise en ketchup

Eerste indruk

Restaurant Hudson is gevestigd in de oude Leidse binnenstad, midden in wat ooit het bruisende uitgaansstraatje was van Leiden. Zo was er om de hoek discotheek Club InCasa, inmiddels gesloten, en in het pand waar nu Hudson gevestigd is kon je vroeger dansen in feestkroegen Malle Babbe en Café U.B. Minder bruisend nu, maar met Restaurant Hudson wel een mooi nieuw restaurant op een unieke locatie pal tegenover toeristische attractie Molen de Valk. Hudson is daarom uitstekend te combineren met een dagje Leiden. Parkeren kan op 1 minuut lopen in de diepste parkeergarage van Nederland, namelijk de Lammermarkt in Leiden met een diepte van 22 meter, die plaats biedt aan 525 auto's.

Restaurant Hudson is een typisch Amerikaans restaurant. Het restaurant voldoende om er te lunchen, te dineren en te borrelen. Wat direct opvalt is de uitgebreide keuze in starters en sharing dishes. Hier kan wat mij betreft ieder restaurant een voorbeeld aan nemen. Tot zover alles dik in orde!

Wat is goed?

We zijn bij Hudson uitstekend geholpen door vriendelijke bediening. Je zou verwachten dat dit overal zo is, maar de praktijk leert anders. Maar bij Hudson snappen ze hoe het moet. Je komt niets te kort. Ik drink zelf nogal veel bij het eten en ik heb geen moment dorst gehad.

Natuurlijk ben ik, net als een aantal tafelgenoten, gegaan voor de spareribs. De spareribs zitten bij Hudson's Mix-Up (soort mixed grill), maar kunnen ook los besteld worden als menu-optie 'All American Ribs'. Je krijgt bij de laatste optie 1 mooi opgemaakte streng spareribs, voorzien van een marinade en een rub met daarop wat groente en gebakken uitjes. Je krijgt nog extra Coca Cola rub, knoflooksaus en Coleslaw garnituur. Verder wordt er friet op tafel gezet en je kunt kosteloos bij bestellen indien je meer friet wilt. De friet smaakt overigens uitstekend. 

De spareribs zijn anders dan wat ik gewend ben. Ik kan niet direct zeggen of ik dat positief of negatief vindt, maar de smaak was prima. Het lijkt erop alsof de spareribs eerst gestoomd of gekookt worden, alvorens ze afgegrild worden. Ik ken het concept van Hudson onvoldoende, maar ik heb de indruk dat de spareribs centraal voorgegaard en gemarineerd worden. Hudson Leiden zal ze dan zo binnenkrijgen en ter plaatse alleen afgrillen en voorzien van een Coca Cola rub. Op de foto is dat de donkere marinade waarvan je ziet dat die niet overal gelijkmatig aangebracht is. Ik kan het mis hebben, dan hoor ik het graag van de locatie zelf.

De bite was prima, de botten bleven mooi schoon achter en ik vond de gebakken uitjes wel lekker erbij. Er zat voldoende vlees tussen de botten en ondanks dat het portie klein is in vergelijking tot andere restaurants waar je meestal 1,5 streng krijgt, zat ik vol na het eten. De spareribs bij Hudson zijn gewoon prima.   

Wat kan beter?

Laat ik beginnen met dat de spareribs hier prima in orde zijn. Ik kan me echter wel voorstellen dat de manier van bereiden voor sommigen wat teleur kan stellen. Ze zijn echt gekookte spareribs en door de dik aangebrachte marinade met daarboven op nog de Coca Cola BBQ rub zijn het gewoon andere spareribs dan je in de regel bij een steakhouse krijgt. Bij mij aan tafel was ook niet iedereen enthousiast. 

Ik denk dat Hudson voor zover de formule van het bedrijf het toelaat wat kan doen aan de bereiding. De verhouding koken/stomen en grillen kan beter. Misschien is zelfs (centraal) een optie om de voor te garen op houtskool? Ook het schoonmaken van de rib voor bereiding kan beter. Zoals je ziet op de foto met de botjes zie je onder de botten nog allemaal harde stukjes bot. Ook het velletje kan Hudson beter verwijderen als je de spareribs kookt/stoomt. 

De marinade is daarnaast erg ruim aangebracht en zoals je op de foto aan de rechterzijde van de spareribs ziet een beetje aangekoekt. Voor mij een teken dat deze eerder aangebracht is en zoals ik eerder veronderstel, zo binnengekomen is vanaf het centrale punt waar voorgaring plaats vindt. De Coca Cola BBQ rub is daarna aangebracht en wordt nog extra meegeleverd (zie middelste bakje). Het zou fijn zijn als deze extra rub, die nu koud is, warm wordt geserveerd.

Tot slot mag het wat kosten, want Hudson is niet goedkoop. Met een prijs van € 21,50 heeft Hudson de duurste spareribs van Leiden en tot nu toe het enige restaurant waar de spareribs duurder van € 20,00 zijn. Verder valt het portie in verhouding wat tegen als je het vergelijkt met andere restaurants in Leiden waar toch wel 3 halve strengen gebruikelijk is.

Beoordeling

De spareribs van Restaurant Hudson krijgen gemiddeld een 7. Ik heb alle tafelgenoten gevraagd naar een oordeel en 6 / 6,5 / 7 was toch wel het meeste wat genoemd werd. Vanwege de uitstekende bediening, de lekkere friet en de Amerikaanse beleving rond ik het gewoon af naar een 7. De spareribs zijn bij Hudson gewoon goed. Ga er gerust langs! Heb jij een andere ervaring met Restaurant Hudson? Laat het dan vooral weten bij de opmerkingen.

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Restaurant Hudson?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.