Restaurant Argentina

Argentina | Maarssen | Logo
  • Adres: Johannes Vermeerstraat 27 | 3601 EL | Maarssen
  • Telefoonnummer: 0346552587
  • Website: argentinamaarssen.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 25 februari 2022 door Lex
  • Besteld: Costillas de Cerdo (gemarineerde sparer-ribs zoet)
  • Prijs: € 19,95 (bij afhalen € 15,50 voor alleen spareribs of € 17,50 voor menu incl. frites, salade en sauzen)
  • Keuzes: Costillas de Cerdo (gemarineerde spare-ribs zoet) en Costillas de Credo (gemarineerde spare-ribs heet)
  • Inclusief: sauzen, frites of gepofte aardappel met zuurroom of gekruide rijst en salade buffet ter plaatse. 

Eerste indruk

Spareribfan Dennis lijkt het leuk om ook reviews te schrijven voor deze website. Daarom besloten eerst even samen te gaan eten bij een restaurant centraal gelegen in Nederland wat bekend staat om lekkere spareribs. Mijn oog viel al snel op Restaurant Argentina in Maarssen. Volgens de reviews die heb heb kunnen vinden hebben ze hier bijzonder lekkere spareribs. Zowel Dennis als ikzelf hebben hier niet eerder gegeten. Na een autorit van bijna een uur kwam ik aan bij het restaurant. Spareribfan Dennis kwam een paar minuten later aan en na kennis gemaakt te hebben samen naar binnen gegaan.

Het is een authentiek Argentijns restaurant met koeienhuiden op de grond en met sfeervolle houten accenten binnen. Een bijzonder vriendelijke bediening bestaande uit een aantal leuke dames zorgt ervoor dat de klanten niets te kort komen.

Natuurlijk even gevraagd of de spareribs lekker zijn. Volgens de gastvrouw zijn de spareribs hier 'de lekkerste'. Veel zelfvertrouwen dus over de spareribs. Dat beloofd veel goeds!

Wat is goed?

Laat ik beginnen met de menukaart. Ik vind het persoonlijk fijn als je een extra stuk spareribs kan bestellen. Dat is ook hier mogelijk. Het is mij echter niet duidelijk of je een halve streng of een hele streng krijgt voor de prijs van € 10,50. Maar je kunt in ieder geval bij bestellen en dat is fijn voor de grote eters. 

Dan de spareribs zelf. Die zijn dus echt ontzettend lekker. Lekker malse ribbetjes met een lekkere zoete marinade. De marinade is een heel klein beetje pittig, maar verder lekker van smaak. De bereiding van het vlees is uitstekend. Er blijven mooie schone botten over. 

Het vlees en de botten zelf waren bloedje heet. Een teken dat de spareribs echt vers bereid worden. Mijn ervaring is dat als ze op een eerder moment voorgegaard worden, dat je dit merk aan de botten. Die zijn dan warm maar niet heet. De ribs koelen dan vaak snel af.

De patat is ook lekker, ook al hebben we wat over moeten laten omdat het er gewoon niet meer bijging. Een vochtig doekje met logo van het restaurant kregen we erbij. Wel zo handig dat je aan tafel al je handen schoon kunt maken! En voordat ik het vergeet, de kippenvleugels als voorgerecht zijn ook erg lekker!

Wat kan beter?

Als kritische maar ook ervaren spareribliefhebber heb ik natuurlijk altijd wat verbeterpunten. Zowel Dennis als ikzelf vonden dat de stukken vlees nogal verschillend waren. Bij 1 stuk van mij zat de ketting er nog op. Ik ben daar geen fan en gelukkig verwijderen de meeste restaurants die.

Verder adviseer ik restaurant Argentina om de spareribs na bereiding nog een keer extra in te smeren op het bord zodat ze lekker extra dik ingesmeerd zijn. Dat zal persoonlijk zijn, maar ik vind het altijd lekker als ze echt druipen in de marinade. 

De marinade is top, maar misschien kan er door de kok nog wat geëxperimenteerd worden met ingrediënten. Als ik de marinade vergelijk met andere Argentijnse restaurants, zoals bijvoorbeeld La Payuca in Woerden en Amigos in Bodegraven, dan is deze marinade wel de minste van de 3.

Beoordeling

Bij Restaurant Argentina kun je terecht voor hele lekkere spareribs. Een lekkere marinade en een prima bereiding. Dennis en ik geven ze een welverdiende 8. Als de marinade nog wat lekkerder gemaakt wordt en het meer van constante kwaliteit is (dus zonder ketting), dan ligt een 8,5 of hoger binnen bereik. Restaurant Argentina in Maarssen mag zich officieel leverancier van SpareribFans,nl Topribs noemen!

8, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op maandag 7 maart 2022 hebben wij Restaurant Argentina in Maarssen officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is nog niet aan ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Restaurant Argentina.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Restaurant Argentina?

Bekijk resultaten

Reacties

Ronald
een jaar geleden

Aanrader!
Huidige prijs: € 23,95 afhaal en restaurant. (inc patat, salade en saus)

Dinsdag Spareribdag: € 17,50

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.