Eetcafé Punt

Eetcafé Punt | Roelofarendsveen | Logo
  • Adres: Langeweg 2 | 2371 EG | Roelofarendsveen
  • Telefoonnummer: 0718894661
  • Website: facebook.com/Eetcafepunt
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 12 november 2022
  • Besteld: Spareribs
  • Prijs: € 15,95 (normaal) | € 12,50 (actie november 2022)
  • Inclusief: friet en sauzen
  • Keuzes: Original | Zoet | Pittig

Eerste indruk

Via ons contactformulier krijg ik regelmatig tips. Tips van spareribsliefhebbers waar je de lekkerste ribbetjes kunt eten, maar ook soms waarschuwingen om ergens juist niet naartoe te gaan. Ook nemen restauranteigenaren contact met mij op om de spareribs te komen proeven. Iedereen krijgt van mij altijd netjes een antwoord. Soms kom ik snel en soms duurt het een paar maanden. Zo ontving ik ook een ingevuld contactformulier van Max, de kok van Eetcafé Punt in Roelofarendsveen. Een week of 2 later stond ik voor de deur met een collega, maar was het restaurant gesloten. We hebben door de ramen gekeken, alles donker, alhoewel ik later begreep dat ze wel open waren. In ieder geval is het er daarna even niet meer van gekomen, maar heb ik gisteren toch dit restaurant kunnen afvinken.

We waren uitgenodigd bij vrienden om daar te eten en er werd voorgesteld om spareribs te halen. Eerst zouden we naar Joe's Spareribs & More gaan, maar die ging pas om 17.00 uur open en omdat we nog meer afspraken hadden die avond zou het zonde zijn om 1,5 uur in totaal te moeten rijden. Een alternatief dichterbij werd gezocht en zo kwam het dat ik rond 17.30 uur richting Roelofarendsveen reed om spareribs af te halen bij Eetcafé Punt.

Wat direct opvalt is de grootte van het restaurant, maar direct ook het kleine aantal mensen wat er was voor een zaterdagavond. Het is echt een enorme tent. Prima geschikt ook voor feesten en partijen. Ik heb begrepen van iemand uit de Veen dat Eetcafé Punt onlangs van eigenaar gewisseld is. Er is ook (nog) geen website op dit moment. Maar potentie om er iets moois van te maken is er zeker. Spareribs stonden al klaar en met een volle tas gingen we weer naar huis. 

Wat is goed?

Laat ik beginnen met de verpakking. Die is eigenlijk top. De spareribs zitten in een plastic bak, vergelijkbaar met een bak die je bij de Chinees krijgt voor je babi pangang. Zo'n bak die helemaal dicht klikt. Ideaal, want regelmatig lekken bakken die niet volledig afgesloten zijn en dan zit de stoelbekleding weer onder de marinade, of lekt het op de vloer of tafel thuis. Dit is eigenlijk ideaal.

De spareribs zelf zijn bijzonder mals. Zo mals eet ik ze niet vaak. Bereiding vindt plaats in de oven neem ik aan, want een echte grillsmaak ontbreekt. Je krijgt 2 halve ribben, dus als je een grote eter bent kun je beter een extra portie bestellen, of bijvoorbeeld 3 porties met zijn drieën eten. 

Smaak is prima, maar nergens echt bijzonder. Het is geen standaard zoete marinade, maar meer een jus smaak.

Wat kan beter?

De spareribs zijn hier prima en de potentie is er zeker. Maar voor nu vind ik ze eigenlijk voldoende. Portie is klein, maar logisch voor de prijs die je betaald. Zelden vind ik spareribs onder de € 15,00, dus voor € 12,50 mag je niet klagen over de grootte. Verder vonden wij de smaak wat flauw. Het was meer een soort jus smaak dan echt een zoete marinade. Ik adviseer Eetcafé Punt te werken aan de marinade. Verder zijn de spareribs uitzonderlijk mals, maar niet goed schoongemaakt. Er zit nog een duidelijk zichtbare ketting op mijn stuk (de dikke lap vlees haaks op de botten) en het velletje was niet overal goed verwijderd. Tot slot mis ik een grillsmaak. Voor zover ik kan beoordelen worden de spareribs niet gegrild, maar voornamelijk in de oven bereid. Tot slot waren de botten niet goed heet, een teken dat ze eerder voorgegaard worden, dan weer afkoelen en bij afhalen alleen opgewarmd.

Beoordeling

Dit zijn gewoon prima spareribs met ruimte voor verbetering. Daarom krijgen de spareribs van mij een 7 als beoordeling. Werk aan de winkel voor wat betreft bereiding en marinade. Toch zijn het, zeker voor de prijs die wij betaald hebben, uitstekende spareribs en als er iets met de tips gedaan wordt ligt een hoger cijfer absoluut binnen bereik. Heb jij de spareribs van Eetcafé Punt ook gegeten? Laat dan vooral hieronder weten wat jij ervan vindt!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 3.3333333333333 sterren
3 stemmen

Wat vind jij van Eetcafé Punt?

Bekijk resultaten

Reacties

Carla Van der meij
2 jaar geleden

De spareribs waren echt TOP

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.