Sweet Honey BBQ Ribs

Om deze lekkere spareribs te maken heb je onderstaande bouillon en marinade nodig. Volg de bereidwijze van de pagina 'Zelf bereiden'. De bouillon en marinade zijn voor ca. 2 strengen spareribs. Doe bij 1 streng alles door de helft, en vanzelfsprekend bij bijvoorbeeld 4 strengen alles maal 2. Alles wat voor de bouillon en marinade nodig is kun je eenvoudig kopen bij Albert Heijn.


Bouillon voor 2 strengen

  • 2 rundvleesbouillonblokjes
  • 5 eetlepels ketjap manis (als tip heb ik de ABC Sweet Soy Sauce Kecap Manis doorgekregen)
  • 5 kleine laurierblaadjes
  • 4 tenen knoflook (fijngesneden of uit knoflookpers)
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 stuk gember (ongeveer een duim, fijngesneden of uit knoflookpers)
  • 1 eetlepel komijnzaad gemalen
  • 1 theelepel zout
  • 1 stuks kurkuma (ongeveer een vinger, fijngesneden of uit knoflookpers)
  • ca. 75 gram gesneden rode uien

Marinade voor 2 strengen

  • 2 eetlepels ketjap manis (als tip heb ik de ABC Sweet Soy Sauce Kecap Manis doorgekregen)
  • 4 eetlepels BBQ saus (bijv. Sweet Dalton Smokey BBQ Honey)
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 handsinasappel (uitgeknepen)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden of uit knoflookpers)
  • 3 eetlepels basterdsuiker
  • 2 stukken gember (ongeveer 2 duimen, fijngesneden of uit knoflookpers)
  • 1 theelepel komijnzaad gemalen
  • 1 theelepel kerrie
  • 5 druppels worcestershire saus
  • 1 theelepel peterselie (gesneden)

Tip!

Wil je een beetje pit toevoegen aan je marinade? Voeg dan 1 eetlepel sambal badjak of sambal oeloek toe aan de marinade. Eventueel kun je ook de BBQ saus vervangen door tomatenketchup.


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen