Slagerij Christiaanse

Slagerij Christiaanse | Leidschendam | Logo
 • Adres: Liguster 83-85 | 2262 AC | Leidschendam
 • Telefoonnummer: 0703279665
 • Website: slagerijchristiaanse.nl
 • Type: slagerij
 • Getest op: 4 juni 2021 (Slagerstest 1)
 • Besteld: 2 strengen spareribs
 • Voorgegaard: ja
 • Gemarineerd: ja
 • Extra: bakje marinade voor extra insmeren voor opwarmen
 • Bereidingsadvies: oven 160/200 graden | 15 minuten
 • Prijs: € 1,99 per 100 gram | € 9,95 per 500 gram

Eerste indruk

Voor deze eerste slagerstest was dit ook gelijk de eerste slager die we bezochten. Het was even zoeken want het winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands (voorheen Leidschenhage) is onlangs flink vernieuwd. De navigatie ingesteld op het adres en daar aangekomen werden we de parkeergarage van het winkelcentrum in geleid. Parkeren was gratis, een meevaller dus. Het waanzinnig mooi en nieuw winkelcentrum, absoluut de moeite waard eens te bezoeken. De slagerij is gevestigd op de begane grond in de hoek bij de ingang, dus eenvoudig te vinden. Ondanks dat het vrijdagochtend rond 10 uur was, was het el enorm druk in de slagerij. We moesten even wachten voor de deur, maar konden binnen een paar minuten de winkel betreden. Het is een mooie slagerij maar enorm chaotisch. Ontzettend druk en continu nummers die omgeroepen worden.

Door het rumoer, de mondkapjes en alle schermen nauwelijks mogelijk om een gesprek te voeren en om iets te vragen aan het personeel. Door de haast, want je nummer wordt direct omgeroepen, ook niet echt de tijd gehad om rustig even rond te kijken. Dit zal ook te danken zijn aan de kwaliteit, want een drukke winkel is meestal een goed teken. Ik gaf aan dat ik mijn bestelling kwam halen en die werd vervolgens gepakt en door mij afgerekend. Een bakje extra marinade (BBQ) zat erbij.

De prijs is overigens vrij fors met zo'n € 1,99 per 100 gram. Dit betekent dat je voor een restaurant portie van meestal zo'n 500 gram € 9,95 betaald. De grotere eter betaald dan omgerekend zo'n € 14,93 voor 750 gram of € 19,90 per kilogram. Deze slagerij was met afstand het duurste van de vandaag bezochte slagerijen.

Wat is goed?

De spareribs van Slager Christiaanse zijn als tweede geproefd tijdens de eerste slagerstest. Slagerij Christiaanse verkoopt prima spareribs. Ook hier wel typische slagersspareribs met een vrij standaard BBQ marinade. Ook hier lijkt het gewoon een standaard BBQ saus te zijn en geen huisgemaakte marinade. Vlees is lekker en de botten eet je min of meer schoon. Het vlees heeft een goede bite en is zoals je dat van een goede slager mag verwachten. Ook hier gewoon goede spareribs.

Wat kan beter?

Wat ik persoonlijk altijd fijn vindt is een uitleg voor bereiding op de zak zelf. Zo weet je zeker hoe je de spareribs volgens het slagersadvies kunt verwarmen. Het zou fijn zijn als meerdere slagers dit op de zak vermelden of desnoods een briefje erbij doen.

Echter is het voor mij bij Slagerij Christiaanse een beetje onduidelijk of ik de zak nu wel of niet kan gebruiken aangezien de informatie wat tegenstrijdig is. Enerzijds wordt er vermeld dat de spareribs opgewarmd moeten worden in een oven op 200 °C, terwijl eronder weer staat dat de zak gebruik kan worden om de oven schoon te houden en bestand is tegen een temperatuur tot 160 °C. Kan ik de zak nu wel of niet in de oven gebruiken als ik het opwarmadvies opvolg en oven na 160 °C verder opwarmt naar 200 °C?

Ook bij de spareribs van Slagerij Christiaanse vinden wij dat ze vrij standaard zijn. Ook dit zijn spareribs die je bij meerdere slagerijen kunt halen. Je mist een beetje de 'Wow' factuur. Dat je allemaal een hap neemt en elkaar aankijkt en het gezamenlijk eens bent dat je nu echt lekkere spareribs hebt. Voor mij zijn ze te standaard om ervoor naar Leidschendam te rijden, wat zowel voor vlees als marinade geldt. Spijt hebben we er zeker niet van en verder zijn het prima spareribs, maar om ze aan te prijzen als 'Top 10 lekkerste spareribs' gaat ons toch echt te ver.  

Beoordeling

Op dit moment geven wij de spareribs van Slagerij Christiaanse een ruime voldoende. Zoals eerder gezegd, het zijn prima slagersspareribs, maar het zijn voor ons geen prijswinnende spareribs.

7,3, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Slagerij Christiaanse?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.