Brasserie Matt's

Brasserie Matt's | Buitenkaag | Logo
  • Adres: Huigsloterdijk 390 | 2158 LR | Buitenkaag
  • Telefoonnummer: 0252544278
  • Website: brasseriematts.nl
  • Type: brasserie
  • Getest op: 20 mei 2022
  • Besteld: Matt's Spareribs - Huisgemarineerde spareribs | Aioli
  • Prijs: € 22,50 (menukaart online) / € 23,50 (mijn bon)
  • Inclusief: salade, friet en sauzen
  • Keuzes: Spareribs zoet | Spareribs hot

Eerste indruk

Vanavond heb ik een afspraak in Roelofarendsveen, dus snel maar eens gekeken of ik ergens in de buurt goede spareribs kan halen. Vorige week ben ik Bij René, ook bekend als het Wapen van Leimuiden, geweest, en dat waren bijzonder lekkere spareribs! Meestal zoek ik naar restaurants met goede recensies, want mijn ervaring is dat de spareribs over het algemeen goed zijn als veel klanten de moeite nemen om een review bij Google achter te laten. Door bij Roelofarendsveen een stukje A4 te pakken kom je al snel bij de A44 en zodoende mijn zoekgebied al snel verlegd naar deze snelweg die je via de Duin- en Bollenstreek al snel weer naar Leiden brengt. Mijn oog viel op Brasserie Matt's in Buitenkaag. Brasserie Matt's krijgt (op het moment van schrijven) een 4,2 als beoordeling op Google met maar liefst 323 reviews. Slechts 8 beoordelingen gaan over de spareribs, maar alle 8 zijn bijzonder positief. Zo schrijft Marcel dat Brasserie Matt's 'super lekkere spare ribs' serveert en Gilia heeft 'van het weekend spareribs besteld voor bijna iedereen op de Keverhaven, wat heeft iedereen genoten'. D. gaat nog een stapje verder en vind de spareribs van Matt's 'nog altijd de beste spareribs van Nederland', net als Jean-Pierre die ze 'de beste spare-ribs van de omstreken' noemt. Dat klinkt veelbelovend!

Brasserie Matt's omschrijft zichzelf op de website als een juweeltje, gelegen tussen de Zuid-Hollandse en Noord-Hollandse plassen. Op het grote terras heb je een schitterend uitzicht op de Ringvaart en is het heerlijk vertoeven met mooi weer. Op de menukaart valt mijn oog direct op Matt's Spareribs, de huisgemarineerde spareribs met Aioli. Voor de echte vleesliefhebbers is er ter plaatse ook een dry aged kast waaruit je zelf je stuk vlees kunt kiezen, wat vervolgens vanaf 200 gr afgesneden wordt. 

Het is nog even spannend of er ook afgehaald kan worden want op de website wordt het niet vermeld. Even gebeld en uiterst vriendelijk geholpen. Ik heb het idee dat ze niet bekend staan als afhaalrestaurant, maar dat er bij het bellen beoordeeld wordt of het in combinatie met het bedienen van de gasten op locatie haalbaar is. Dat was voor vanavond zo en ik bel straks een half uur van te voren op om de ribbetjes af te halen. Ik heb er zin in!

Uiteindelijk rond een uur of 6 gebeld waarbij ik de vraag kreeg of ik zoet of heet wilde. Op de kaart zie ik maar één smaak, maar goed om te weten dat er dus ook hete ribs te verkrijgen zijn. Eenmaal binnen bij Matt's was het gezellig druk. Er waren één of meerdere grote groepen aan het eten. Uiterst vriendelijk geholpen ondanks de drukte en ik mocht even plaats nemen om op de spareribs te wachten. Een kleine tien minuten later zat ik alweer in de auto op weg naar huis. 

Wat is goed?

Laat ik beginnen met te stellen dat dit gewoon hele lekkere ribs zijn. Ik kon het nog niet zo ruiken in de auto. Ook thuis bij het uitpakken vond ik ze er niet bijzonder lekker uit zien. Vrij standaard ribs dacht ik. Maar schijn bedriegt, want zo mals als ze hier zijn krijg je ze zelden. Het vlees blijft maar net aan de botten plakken, want met je tong duw je het er zo af. Het vlees kwam perfect los. De zoete marinade is uniek van smaak, anders dan bij andere restaurants. Een dergelijke marinade heb ik nog niet elders geproefd. Bij Brasserie Matt's hebben ze de bereiding dik in orde!

Wat kan beter?

Ik heb een paar kleine tips. De marinade kan beter, misschien experimenteren met (telkens) een klein beetje extra gember, ketjap en/of sambal? De marinade is lekker, maar ik mis iets. Verder adviseer ik Brasserie Matt's nog wat extra marinade aan te brengen vlak voordat ze klaar zijn of als ze net van de grill komen. Tot slot is het portie vrij klein, slechts 11 botjes (komt neer op ca. 1 streng) en voor de prijs van € 23,50 (wat ik betaald heb) of € 22,50 (zou de prijs moeten zijn volgens de menukaart) verwacht ik op zijn minst 1,5 streng (wat neer komt op zo'n 15 botjes). Maar laat dit geen reden zijn om niet te gaan, want dan loop je deze lekkere spareribs mis!

Beoordeling

Ik geef de spareribs als cijfer een 7,5. De spareribs hebben veel potentie en een hoger cijfer geef ik graag als de marinade nét even wat lekkerder is en het portie een tikkeltje groter. Laat vooral weten wat jij vind van de lekkere ribbetjes van Brasserie Matt's!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Brasserie Matt's?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.