Bij Tante Jans / Plein 10

Bij Tante Jans | Leiden | Logo
  • Adres: Alexandrine Tinneplein 8 / 10 | 2331 PN | Leiden
  • Telefoonnummer: 0715321722 / 0715324021
  • Website: etenbijtantejans.nl / snackbarplein10.nl
  • Type: eetcafé / snackbar met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 15 oktober 2021
  • Besteld: Menubox spareribs
  • Prijs: € 17,95
  • Inclusief: Raspatat (zonder saus) en knoflooksaus
  • Keuzes: Patat of raspatat | keuze uit diverse frietsauzen | Knoflooksaus of Uiensaus

Eerste indruk

Het is weer vrijdag, einde van de week, goed moment om eens te kijken waar we de spareribs nog niet geproefd hebben. Door drukte op de weg maar wat dichterbij huis gekeken. Eetcafé 'Bij Tante Jans' in Leiden stond al een tijdje op mijn lijstje. Ik ken het eetcafé niet, ben er nooit geweest, en heb er ook niemand eerder over gehoord. Volgens de menukaart van Eetcafe 'Bij Tante Jans' zijn de huisgemaakte spareribs een specialiteit en kun je op het moment van schrijven er op locatie onbeperkt van genieten.

Eerst maar even gebeld of afhalen mogelijk is. Medewerkster moest het eerst even vragen, waarna ik te horen kreeg dat afhaalbestellingen vooraf besteld moeten worden via de website van het eetcafé. De website zelf biedt die mogelijkheid niet. Nog een keer gebeld, toen werd aangegeven dat er besteld kon worden bij de aangrenzende snackbar Plein 10 via Thuisbezorgd. Bestelling was zo gedaan, afhalen kon binnen 15 minuten. Precies om 18.30 uur stond ik in de snackbar en was mijn bestelling klaar. Een vriendelijke medewerkster gaf mij de bestelling mee en ik kon weer op huis aan. 

Wat is goed?

Het eten is netjes verpakt. Raspatat apart van de spareribs. Raspatat schijnt echt iets van de randstad te zijn. Ook in het noordoosten van Nederland wordt het verkocht, maar daar buiten zal niet iedereen het kennen. Raspatat is patat of basis van aardappelpoeder, wat vervolgens met water gemengd wordt in een speciale installatie. Hierdoor ontstaat een soort aardappelpuree, wat via de raspatatmachine in de snackbar in staafjes geperst wordt. Raspatat is donkerder dat normale patat en smaakt anders. Ik vind het lekkerder dan normale diepvriesfrieten, maar raspatat wint het niet van echt lekkere grote verse frieten. Maar bij Eetcafé 'Bij Tante Jans' en Snackbar Plein 10 smaakt de raspatat prima. Op de foto lijkt het wat weinig, maar er zat meer bij wat niet op het bord paste. 

Dan natuurlijk de spareribs, want daar gaat het tenslotte om hier. Die waren vrij fors. 2 stukken waren voorzien van lange dunne botten met veel vlees ertussen. In ieder geval de eerste 2 stukken (op de foto het linker stuk en middelste stuk) waren mals. Het vlees viel niet zo van het bot, maar je eet het vlees er wel makkelijk af. Mooie schone botten bleven over. De bereiding hebben ze hier prima in orde.

De spareribs komen, zoals het hoort, overduidelijk van de grill. Ze waren tijdens het bereiden goed ingesmeerd met marinade. De marinade was lekker. Een zoete BBQ marinade die vrij neutraal is. Ik vraag me af of iets dikker insmeren het nog lekkerder maakt,  maar om daar een antwoord op te geven zou ik het eerst moeten proberen. Ik vond de marinade in ieder geval prima smaken.

Het was een flinke portie, 3 flinke halve ribben. Naar mijn mening meer dan wat ik gemiddeld krijg. 

Wat kan beter?

Naast de 2 prima stukken was er 1 stuk beduidend minder. Waar de eerste 2 stukken, links en midden op de foto, mooie dunne lange botten hadden met veel vlees ertussen was het 3e stuk compleet anders. Kleinere dikkere botten met een dikke vetrand aan de bovenzijde. Het vlees was taai en droog en er zaten veel harde stukjes tussen het vlees. Ondanks dat dit stuk onder lag was het ook veel minder warm dan de rest van het vlees. Dit was wel even een tegenvaller, wat ik maar beschouw als een gevalletje pech. Misschien kan Eetcafé 'Bij Tante Jans' voortaan scherp letten op het leveren van constante kwaliteit?

Verder wat kleine puntjes, zoals de verpakking van de spareribs. Een aluminium wegwerpbak is gewoon beter om het eten warm te houden en ook een vochtig doekje is eigenlijk iets wat niet mag ontbreken.  

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Eetcafé 'Bij Tante Jans' en Snackbar Plein 10 in Leiden een 7. Ik heb veel betere gegeten, maar ook veel slechtere. De spareribs zijn prima, dus een verdiende dikke voldoende. De potentie voor een beter cijfer is er absoluut. Ook je ervaring delen? Laat het dan vooral bij de reacties hieronder weten. Conclusie: prima spareribs met ruimte voor verbetering!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Eetcafé 'Bij Tante Jans' / Snackbar Plein 10?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.