Resto A4

  • Adres: A4 1c | 2132 MA | Rijsenhout
  • Telefoonnummer: 0252624299
  • Website: restoa4.nl
  • Type: wegrestaurant
  • Getest op: 29 maart 2023
  • Besteld: Spareribs
  • Prijs: € 26,50
  • Inclusief: salade, aardappelen of friet en sauzen
  • Keuzes: Spareribs

Eerste indruk

29 december 2022 heb ik via het contactformulier een bericht ontvangen van spareribsfan Cristy. Ze adviseert me eens langs te gaan bij Resto A4, een wegrestaurant boven de A4, met ribs die zeker thuishoren op SpareribFans.nl. Het is zo'n plek waar in iedereen in Nederland weleens onder door rijdt, maar waar in ieder geval ik geen idee had dat het er zat. Ik rijd er meestal gewoon onder door, maar vandaag was er een gelegenheid om er ook een hapje te eten. Ik moest met een vriend naar Hoofddorp en de beslissing naar Resto A4 te gaan was snel genomen. 

Resto A4 is een sfeervol restaurant en het is leuk om tijdens het eten zo de snelweg over te kijken. Ik kan me voorstellen dat je, als je de hele dag in vrachtwagen zit, de huiskamersfeer van het restaurant kunt waarderen. 

Het zijn uiterst vriendelijk geholpen en ondanks dat er best wat volk zat ging het vrij vlot allemaal. De tijd dat het bij wegrestaurants veel voor weinig is lijkt voorbij met een prijs van maar liefst € 26.50 voor een portie spareribs. Het is verreweg de hoogste prijs die ik de afgelopen maanden betaald heb. Het portie is met 14 botjes niet veel groter dan wat gemiddeld geserveerd wordt. Ik zie de spareribs bij de meeste restaurants wel boven de € 20,00 komen, maar de prijs hier is toch nog wel flink hoger. Het zal wellicht met de (huurprijs van de) unieke locatie te maken hebben. 

Er is een uitgebreide kaart met veel keuze. Ik heb het idee dat het restaurant niet echt uitdraagt lekkere spareribs te hebben. Ik zie het in ieder geval niet terug in het restaurant of op de menukaart. Had ik de tip van Cristy niet gehad dan was ik er waarschijnlijk ook niet geweest. 

Wat is goed?

Bestellen ging vlot en snel daarna kwam het bord spareribs al. De spareribs ruiken goed en zien er lekker uit. Het eerste stuk is bijzonder mals. Bij het oppakken viel het bot er al af en had ik alleen nog een stuk vlees in mijn handen. Ik vind het lekker, al zijn er natuurlijk ook veel spareribfans die een bite kunnen waarderen. De spareribs zijn goed gemarineerd met een naar mijn mening iets wat standaard en flauwe marinade. De marinade is gewoon lekker, maar verder niet echt bijzonder. Zelf denk ik dat de ribbetjes hier voorgekookt worden in water en dan bij het bestellen nog even de (grill)oven in gaan voor een minuut of 10. Ze kwamen bloedheet aan, maar koelden al vrij snel af. Ondanks dat ze goed gaar en mals zijn had het vlees nog een lekkere smaak. De spareribs zijn hier gewoon goed. 

Wat kan beter?

De basis van de spareribs is hier prima. Het is een wegrestaurant, dus echt bedoeld voor een snelle hap en weer door. Ik heb een paar kleine tips. Het eerste stuk was heel mals, het tweede stuk was in het midden mals maar aan het begin heel taai. Waarschijnlijk heeft dit stuk bij het voorkoken gedeeltelijk niet onder water gelegen waardoor het voorgaren niet goed is gegaan. Verder vond ik dat de spareribs beter schoongemaakt kunnen worden. Vliesje volledig verwijderen, harde stukjes verwijderen en wat vet en pezen wegsnijden. Duurt misschien wat langer, maar uit ervaring weet ik dat eters dit waarderen. Verder zijn ze spareribs hier prima. Ga er gerust langs en laat mij natuurlijk weten wat jij van de spareribs vindt van wegrestaurant Resto A4. 

Beoordeling

De spareribs bij Resto A4 krijgen van mij een 7. Het zijn lekkere spareribs, in prijs wat aan de hoge kant, maar ze eten lekker weg. Met een beetje extra liefde tijdens het bereiden kan het alleen maar beter worden. 

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jij van de spareribs van Resto A4 vindt. Wil je dit daarom hieronder laten weten bij de poll en/of bij de opmerkingen?

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Resto A4?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.