Steakhouse Meat Again

Steakhouse Meat Again | Voorhout | Logo
 • Adres: Herenstraat 74 | 2215 KJ | Voorhout
 • Telefoonnummer: 0252866550
 • Website: meatagain.nl
 • Type: steakhouse met afhaal- en bezorgservice
 • Getest op: 2 januari 2022
 • Besteld: Spareribs, gemarineerd in een licht pittige zoete ketjap marinade
 • Prijs: € 18,50
 • Inclusief: friet, salade en sauzen

Eerste indruk

Nieuwe jaar nieuwe kansen, zullen we maar zeggen. 2021 was een mooi jaar met veel lekkere spareribs. Zo lekker, dat je je afvraagt of we het dit jaar kunnen overtreffen. Vol goede moed ben ik 2 januari op zoek gegaan naar het laatste spareribsnieuws voor de home-pagina. Hoe ik er kwam weet ik niet meer, maar ineens dook daar Steakhouse Meat Again op tussen de zoekresultaten. Gevestigd in Voorhout is dat voor mij vrijwel om de hoek. Even de Google-recensies erbij gezocht en daar werd ik erg enthousiast van. Er stonden maar liefst 14 recensies over de spareribs op Google, variërend van 'Spareibs zijn uitmuntend!' tot 'Beste spareribs ooit daar gegeten'. Met veel vertrouwen gebeld, spareribs besteld en later die avond in de auto gestapt voor een rit van ca. 20 minuten om ze op te halen.

Steakhouse Meat Again is gevestigd in de Herenstraat. Dit is een soort dorpsstraat met wat winkels en horeca. Aangezien we nu nog met zijn allen in een soort van lockdown zitten is het een stuk minder gezellig dan normaal. Alle restaurants zijn leeg en zijn alleen open voor afhalen en bezorgen. Het is een ontzettend trieste situatie voor deze ondernemers. Rijdend door de Herenstraat ging ik op zoek naar Meat Again, tot ik erachter kwam dat ik er al langs gereden was. Omgekeerd en nu wat langzamer gereden zag ik Meat Again in wat ik de eerste keer aanzag voor een woonhuis. De auto stukje verder op geparkeerd en even voor half zes stapte ik het restaurant binnen. Steakhouse Meat Again is een mooi restaurant met sfeervolle inrichting. Zoals het hoort worden gerechten hier bereid op houtskool. Ik zag wat verwijzingen (Wi-Fi code) naar Big Green Egg, ga er dus vanuit dat de gerechten hier op bereid worden. Paar minuten gewacht, daarna afgerekend en met de spareribs terug naar huis gereden. Keurig en vriendelijk geholpen, zowel aan de telefoon als op locatie.


Wat is goed?

Alles was keurig verpakt. Spareribs in aluminium wegwerpbak met folie erom heen. Sausjes apart, evenals salade en friet. Wat wel direct opviel is de verbrande spareribs, maar daarover later meer. Ik pak altijd een bord voor de foto. Daar dus de spareribs opgelegd en marinade die in de aluminium bak achterbleef nog even met een kwast uitgesmeerd over de spareribs. Ook de marinade even los geproefd. Ik vond deze niet (licht) pittig, maar wel wat waterig. In ieder geval is het geen drapperige marinade (zoals bijvoorbeeld bij Eigenwijs in Leiden). De marinade is lekker, maar het is geen marinade die zich echt onderscheid van andere marinades. Ik meende de marinade te herkennen van andere locaties. Maar neemt niet weg dat het gewoon een lekkere marinade is, waar je goede spareribs prima mee af kunt lakken. Het vlees van de spareribs komt verder prima los van de botten. 


Wat kan beter?

Het was enigszins een teleurstelling vandaag. Ik had hoge verwachtingen, maar die zijn helaas niet waargemaakt. Ik heb even getwijfeld om ik deze recensie wel zou schrijven. Want als de spareribs niet goed zijn dan geef ik een onvoldoende in het spareribsoverzicht en schrijf ik verder geen recensie. Maar omdat ik er echt vanuit ga dat ik even pech had vandaag, en ik absoluut zeker weet dat Steakhouse Meat Again normaliter betere spareribs aflevert heb ik de locatie vandaag een voldoende gegeven. Dit is puur gebaseerd op de potentie die ik zie in spareribs en marinade, maar niet op mijn eigen ervaring vandaag. Ik hoop daarom dat eigenaar en/of kok, maar ook andere klanten de moeite nemen om hieronder bij de reacties een bericht te plaatsen over de spareribs van Steakhouse Meat Again.

Onderstaand mijn verbeterpunten:

 • Spareribs zoals ik ze vandaag meegekregen heb kunnen niet aan klanten meegegeven worden. Ze waren echt helemaal zwart. De marinade op de spareribs was helemaal verbrand en krokant, je proefde er verder niets meer van. Ik snap dat het zonde is weg weg te gooien, maar als restaurant is het gewoon even pech hebben. Ik had prima een half uur willen wachten op nieuwe. 
 • De marinade is prima, al zou ik willen adviseren of je deze iets dikker kan maken. Misschien is dat normaal ook zo, maar ik kon dat door het verbranden niet goed beoordelen. Wat achterbleef in de wegwerpbak was erg waterig. 
 • Dit is één van de weinige keren dat ik bij een restaurant dikbevleesde spareribs mee krijg. Met dikbevleesd bedoel ik spareribs met ketting. Een ketting is de dikke lap over alle ribs die slagers er meestal op laten zitten, omdat dit in gewicht meer oplevert als spareribs dan door de gehaktmolen als gehakt. Bij de meeste restaurants worden de spareribs ingekocht zonder ketting. Ik moet eerlijk zeggen dat bij houtskool of lavasteen grill je de dikkere ribs over het algemeen nog wel goed kunt bereiden, maar meestal is die dikke lap vlees vet en niet lekker. Je trekt hem gelijk van de ribs af waardoor je een groot deel van je marinade kwijt bent. Mijn advies voor restaurants is daarom altijd om spareribs in te kopen zonder ketting. 
 • Tot slot de friet. Het zijn niet echt steakhouse frieten of verse friet. Misschien kan Steakhouse Meat Again eens kijken of dit beter kan en of de klanten dikke verse frieten kunnen waarderen?

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Steakhouse Meat Again een 6,5. De voldoende is voor potentie die ik zie in de spareribs en marinade. Maar zoals de spareribs aan mij meegegeven zijn vandaag, kan niet. Ze waren helemaal verbrand. 

6,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van Steakhouse Meat Again?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.