Bon Vivant 'Bar Café Bistro'

Bon Vivant | Bennebroek | Logo
  • Adres: Bennebroekerlaan 19b | 2121 GP | Bennebroek
  • Telefoonnummer: 0238885050
  • Website: bonvivantbennebroek.nl
  • Type: grand café / bistro
  • Getest op: 29 mei 2022
  • Besteld: Spareribs met knoflooksaus (zoet)
  • Prijs: € 20,50 (menukaart ter plaatse) / € 15,00 (afhaalmenu)
  • Inclusief: knoflooksaus (bij eten ter plaatse incl. saus en friet)
  • Keuzes: zoet (normaal) | pikant

Bon Vivant 'Bar Café Bistro' is helaas gesloten

Wij hebben vernomen dat Bon Vivant 'Bar Café Bistro' permanent gesloten is. 


Eerste indruk

Al een tijdje staat Bon Vivant hoog op mijn lijstje om eens te bezoeken. Op de website staat dat afhalen tot slechts 18.00 uur kan en eigenlijk is het er om deze reden niet van gekomen om deze bistro eerder te bezoeken. Het lukte gewoon vaak niet om voor 18.00 uur daar te zijn. Maar vandaag gaat het er dan eindelijk van komen, we gaan de spareribs beoordelen waar op het moment van schrijven 50 reviews over te vinden zijn bij Google. Ze zijn bijna allemaal positief op 1 na, die klaagt over de extreem zoete marinade. Verder zijn de reviews uitsluitend positief. 'Verrukkelijk', 'vallen zo van het bot', 'nergens zo lekker', 'beste ooit gegeten', het zijn zomaar wat kreten uit de reviews. Ook wordt het erg gewaardeerd dat de spareribs op maandag en woensdag onbeperkt zijn voor slechts € 19,50. Ik ben benieuwd of ze bij mij ook zo lekker smaken!

Bon Vivant staat voor levensgenieter, of iemand die het er goed van neemt (ik voel me gelijk aangesproken met deze fantastische hobby). Op de eigen website claimt Bon Vivant de Best Ribs in town te serveren. Eronder staat dat de spareribs van sublieme kwaliteit zijn en geprepareerd worden op de houtskool grill. Om eerlijk te zijn rook ik geen houtskoolgrill bij binnenkomst zoals je dat bijvoorbeeld wel vaak ruikt bij Argentijnse restaurants. Ik denk zelf dat er daarom ook gesproken wordt over 'geprepareerd', wat volgens mij zoiets betekent als voorbereid (voorgaren). Ik kwam overigens binnen rond 17.30 uur in een nog leeg restaurant. Een paar minuten gewacht en daarna kon ik met keurig verpakte spareribs op huis aan. 

Nog een belangrijk detail: bij het afhalen krijg je voor € 15,00 alleen de spareribs. Friet kun je los bij bestellen (ik heb de zoete friet besteld voor € 3,50). Ter plaatse zit de friet inbegrepen bij de prijs van € 20,50.

Wat is goed?

Wat mij direct opvalt is het enorme portie. Op de menukaart staan een halve rib of hele rib, maar ik heb 1 hele rib gekregen (11 botjes) met daarnaast nog een los stuk met 4 botten. Het was voor mij een flinke kluifklus, maar voor wie meer aan kan is het mogelijk om een halve rib extra bij te bestellen voor € 12,50. Een prima oplossing voor de grote eter. Het zijn gewoon hele degelijke spareribs. Een dikke mooie strook vlees tussen de botten en zoals het hoort is de ketting (het dikke stuk vlees bovenop de bolle zijde) verwijderd. Het velletje is niet verwijderd, maar door (gedeeltelijke) bereiding op houtskool breekt het velletje gewoon af bij iedere hap. Totaal geen probleem dus. Het vlees was precies goed. Goed gaar, lekker sappig en niet (te) vet. De botjes bleven mooi schoon achter. De kok heeft de bereiding hier prima onder controle!

De marinade was lekker, maar wel vrij standaard. Het is gewoon een veilige zoete marinade die voor zover ik kan inschatten iedereen wel prima vind bij het bestellen van zoete spareribs. Het is marinade die ik, hetzij met een kleine aanpassing, vaker geproefd heb bij restaurants met Nederlandse keuken. Gewoon goed. 

Aan alles is gedacht bij het leveren want ook het vochtige doekje ontbreekt niet. Zoete friet is overigens erg lekker. Lekker krokant, ondanks dat ze nog een half uur in de auto gelegen hebben voordat ik thuis kwam. Kort even in de voorverwarmde oven gedaan en nog steeds heel erg lekker. Persoonlijk ben ik een fan van zoete friet en het valt me tegen dat er zo weinig restaurants zijn die het op de kaart hebben staan. Voor zover ik me kan herinneren heb ik eerder alleen zoete friet op bij Ribsfactory in Delft

Alles is hier dik in orde!

Wat kan beter?

Ik heb een paar kleine dingetjes. Er zat een half botje bij (zie foto botten rechtsboven). Die hoort te worden verwijderd bij het schoonmaken. Het kan scherp zijn en je kan je eraan verwonden bij het eten.

Ik vond de spareribs niet echt door en door heet. Zoals zoveel restaurants het doen worden de spareribs eerst voorbereid (voorgaren), dan weer afgekoeld (in de koeling of vriezer?) en bij het serveren weer opgewarmd. Het opwarmen is dan niet voldoende om de botten echt goed heet te krijgen. Voor eten op locatie is het geen probleem, maar bij afhalen koelen de spareribs dan erg snel af. Misschien kan hier eens naar gekeken worden? Bijvoorbeeld het voorgaren iets in korten zodat ze wat langer af gegrild kunnen worden? 

Verder is de marinade vrij standaard. Het zal ook een beetje met mijn persoonlijke smaak te maken hebben, maar ik laat mij graag verassen door unieke spareribs met een eigen smaak. De spareribs die van mij een hoger cijfer krijgen hebben allemaal echt een unieke smaak. Erg lekker zijn de spareribs van Bon Vivant zeker, maar de smaak is naar mijn mening niet uniek genoeg voor een hoger cijfer.

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Bon Vibant een 8. Niet vaak eet ik betere spareribs en Bennebroek mag zich gelukkig prijzen met een mooie bistro waar deze topkwaliteit ribs naast eten op locatie ook afgehaald kunnen worden. Ga er gerust langs, je zult er geen spijt van krijgen! Bon Vivant 'Grand Café Bistro' mag zich officieel leverancier van SpareribFans.nl Topribs noemen!

8, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op vrijdag 17 juni 2022 hebben wij Bon Vivant 'Bar Café Bistro' in Bennebroek officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is nog niet aan ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Bon Vivant 'Bar Café Bistro'.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 1 ster
1 stem

Wat vind jij van Bon Vivant 'Grand Café Bistro'?

Bekijk resultaten

Reacties

Frits
3 maanden geleden

Zaak bestaat niet meer. Is Mesa geworden.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.