Restaurant de Lamme Goedzak

De Lamme Goedzak | Noordwijk | Logo
  • Adres: Parallel Boulevard 18 | 2202 HP | Noordwijk
  • Telefoonnummer: 0713612083
  • Website: lammegoedzak.nl
  • Type: restaurant
  • Getest op: 21 juli 2022
  • Besteld: Spare ribs | Best in Town! - licht zoete marinade
  • Prijs: € 18,00
  • Inclusief: prei, salade, gebakken aardappelen/friet en saus

Eerste indruk

Het eerste half jaar van 2022 zit er weer op. Een mooie gelegenheid om met mijn collega's het eerste jaar te evalueren en voor het tweede halve jaar de planning door te nemen. Nee, dit gaat niet over SpareribFans, al zou je je af kunnen vragen of ik naast al het kluiven aan die lekkere ribbetjes nog tijd heb voor wat anders. Ik heb gewoon nog een baan, die spareribs moeten ten slotte ook gewoon betaald worden. En zo zitten we op donderdagavond bij De Lamme Goedzak, mij aangeraden door de therapeut van mijn dochter. Een sfeervol restaurant centraal in Noordwijk, op enkele tientallen meters van het strand en vrijwel direct naast de winkelstraat. Het restaurant is mooi ingericht en voor de donderdagavond was het later op de avond ook best druk. Parkeren kan in de buurt op het parkeerterrein bij het strand of bij de naastgelegen supermarkt.

De website leert dat het restaurant voorheen de Grillotheek heette, maar inmiddels alweer jaren bekend is onder de huidige naam. De naam Lamme Goedzak komt uit de boeken van Tijl Uilenspiegel. Een Lamme Goedzak is iemand die houdt van gezelligheid, lekker eten en drinken. Niet onbelangrijk voor zij die minder van kluiven houden: iedere woensdag en zondag is het biefstukavond. Op deze dagen krijg je een overheerlijke biefstuk met salade, brood en friet voor slechts € 16,00. Let wel, dit is op het moment van schrijven van deze review. Controleer altijd of de actie nog geldig is voordat je besluit er naartoe te gaan.

Op de menukaart staat bij de spareribs 'Best in Town!'. Te lezen valt dat de varkensribbetjes voorzien worden van een licht zoete marinade. Laten we hopen dat ze erg lekker zijn, want de concurrentie is pittig in Noordwijk, maar zeker ook in de Duin- en Bollenstreek, waar we toch al heel wat lekkere ribbetjes op hebben.

Wat is goed?

De spareribs komen bloedjeheet op tafel. Ook de botten zijn bloedheet. Een goed teken, want vaak koelen de spareribs snel af omdat ze maar kort afgegrild worden. Dat lijkt hier zeker niet het geval. Het zijn verschillende baby-back ribs. Zo zit er ook een dikbevleesd stuk bij met de ketting er nog aan (de dikke lap vlees op de botten). 

De spareribs ruiken lekker en smaken nog beter. De marinade is erg lekker en ook ruim aangebracht, want op het bord blijft nog een plasje achter zodat ik elke rib voor het eten nog even over het bord haal. De huisgemaakte marinade is echt heel lekker. 

Het vlees smaakt goed. Lekker sappig en zeker niet droog. Vlees laat prima los van de botten, want die blijven mooi schoon achter. Tevens een zeer attente en fijne bediening. Alles is hier dik in orde!

Wat kan beter?

Deze spareribs krijgen van mij een dikke voldoende. Maar het kan met een paar kleine ingrepen beter. Zo adviseer ik De Lamme Goedzak om de spareribs na bereiding goed in te smeren. Zoals op de foto te zien is zijn de spareribs niet rondom ingesmeerd en zie je wat droge stukken. Bij La Payuca heb ik in de keuken gezien dat de spareribs na bereiding helemaal ondergedompeld worden in een bak marinade en dan op het bord komen. Ik adviseer De Lamme Goedzak hetzelfde te doen. 

Verder adviseer ik enkel spareribs te serveren zonder ketting (het stuk vlees erop) en het velletje (vliesje) aan de onderzijde altijd te verwijderen. Tot slot kunnen de spareribs beter schoongemaakt worden zodat botsplinters en halve botjes voor bereiding verwijderd worden. Zie rechtsboven op mijn bord 2 kleine stukjes bot. 

Beoordeling

De spareribs van Restaurant De Lamme Goedzak in Noordwijk krijgen van mij een 7,5. Het zijn lekkere spareribs en met wat kleine aanpassingen kan het alleen maar beter worden. Ik hoor graag van De Lamme Goedzak of ze aan de slag gaan met mijn tips, zodat ik misschien in de nabije toekomst nog eens langs ga. De marinade is top, niets aan veranderen. Natuurlijk ben ik ook benieuwd wat andere spareribsliefhebbers vinden van deze lekkere spareribs. Laat het vooral hieronder bij de reacties weten!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Restaurant De Lamme Goedzak in Noordwijk?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.