Restaurant De Jonker

De Jonker | Oegstgeest | Logo
 • Adres: Lange Voort 11-B-E | 2343 CA | Oegstgeest
 • Telefoonnummer: 0715651565
 • Website: restaurantdejonker.nl
 • Type: restaurant met afhaalservice
 • Getest op: 8 oktober 2021
 • Besteld: Spareribs
 • Prijs: € 18,50
 • Inclusief: knoflooksaus, friet en salade

Eerste indruk

Het is inmiddels een maand terug sinds de laatste recensie op SpareribFans.nl. September was geen beste maand, waarbij de spareribs van 3 van de 4 restaurants niet de moeite waren er een stukje over te schrijven. Een onvoldoende dus. Tijd om het weer eens te proberen, want ik zal eerlijk zijn, slechte spareribs motiveren niet om de week erna het weer opnieuw te proberen. Omdat het vrijdagmiddag best druk is op de weg gekozen voor een restaurant in de buurt. Omdat spareribsfan James mij een tijdje terug wees op de spareribs van restaurant de Jonker besloten deze maar eens te proberen.

Bestellen was zo geregeld via de telefoon en rond 18.00 uur reed ik richting Oegstgeest. Omdat ik in dit deel van Oegstgeest niet bekend ben de navigatie maar even gebruikt. Restaurant de Jonker is gevestigd in Shopping Center Lange Voort. Het is een mooi restaurant en de menukaart ziet er ook prima uit. Tijdens de sluiting als gevolg van de coronamaatregelen had het restaurant een bezorgservice, maar die is sinds de opening als gevolg van de versoepelingen komen te vervallen. Gelukkig kun je nog wel gerechten afhalen. 

Het was even puzzelen waar de ingang was, want de grote deur bij de parkeervakken stond op een kier maar was niet open te krijgen. Vervolgens naar de keuken gelopen links waar de deur open stond. Die verwezen mij naar de deur om de hoek, waar vervolgens een briefje op hing dat bestellingen afhalen bij de keuken is.

De spareribs werden nog bereid zodat ze lekker warm mee gaan. Ik heb dat liever dan dat ze bij thuiskomst al koud zijn, dus wat mij betreft helemaal prima. Betaald via pin, alles keurig meegekregen in een zak en ik kon weer op weg naar huis. 

Wat is goed?

De spareribs roken al lekker in de auto. Omdat spareribsfan James veel spareribs die ik lekker vind ook lekker vind, heb ik er alle vertrouwen in dat de spareribs hier prima zijn. Bij thuiskomst alles netjes uitgepakt. Spareribs op het bord gelegd, friet erbij, foto gemaakt en begonnen met eten. Er zit overigens meer friet bij dan zichtbaar is op de foto. 

De spareribs smaken hier prima. Het is een lekkere marinade die ik niet eerder ergens geproefd heb. Het is een beetje een zoete marinade met BBQ-smaak, maar dan niet zoals de standaard BBQ-saus smaken. Ik vond de marinade in ieder geval lekker. Wat ook opviel was de hoeveelheid vlees. De spareribs waren niet voorzien van ketting (dikke streng vlees bovenop) zoals in de meeste restaurants, maar beschikten over best veel vlees tussen de botten. Ook het vliesje was verwijderd zoals het hoort. Als je de foto van de botten bekijkt dan lijkt het een kleine portie, maar ik zat er echt vol van. 

De bereiding van de spareribs is prima. Voor zover ik kan beoordelen worden de spareribs niet (gedeeltelijk) bereid op houtskool, maar worden ze bereid in een oven, steamer en/of grill. Het vlees laat goed los van de botten nadat je je tanden erin zet. Het zijn geen fall-of-the-bone spareribs. 

Het flinke portie friet smaakte uitstekend. Lekkere grote frieten met, niet onbelangrijk, zout erop. Vreemd genoeg ontbreekt dat nog weleens. De knoflooksaus heb ik niet geproefd, evenals de salade. Mijn vriendin had die op en vond het prima smaken. Dat zegt wel iets, want het komt maar zelden voor dat ze de salade die bij de spareribs geleverd wordt überhaupt probeert. Meestal belanden ze gewoon direct in de prullenbak. Maar deze niet. 

Wat kan beter?

Ik heb een paar kleine verbeterpuntjes voor de spareribs van restaurant de Jonker. 

 1. Mijn advies is de spareribs te verpakken in een aluminiumwegwerpbak, afgedekt met folie. De spareribs waren al flink afgekoeld toen ik thuiskwam (ca. 15 minuten rijden).
 2. De spareribs waren een beetje droog. Misschien kan er eens gekeken worden naar het bereidingsproces om ze iets sappiger te krijgen.
 3. Mijn handen waren vrijwel schoon na het eten. Dit betekent dat ook de marinade vrijwel droog is. Misschien kan de kok bij en/of na het afgrillen de spareribs nog eens insmeren met marinade?
 4. Ik vind zelf die kleine stukjes groente en ui niet lekker op de spareribs. Maar dat is mijn mening, anderen zullen dit wel kunnen waarderen schat ik zo in. Misschien goed om eens te vragen ter plaatse wat de voorkeur is van klanten?
 5. Tot slot klein detail, maar een vochtig doekje ontbrak bij levering. Ik vind het persoonlijk altijd fijn als er eentje bij het eten zit. 

De spareribs zijn hier gewoon goed en ze krijgen een dikke voldoende. Met het verbeteren van bovenstaande punten kunnen de spareribs de volgende keer een 8 of hoger scoren. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van restaurant de Jonker een 7,5. Hoe meer spareribs ik proef hoe kritischer ik wordt. Ik merk dat de standaard steeds hoger komt te liggen. Om een 8 of hoger te scoren stel ik mijzelf 3 vragen: 1) Waren de spareribs lekker? 2) Zou ik ze volgend weekend weer eten? 3) Ga ik de spareribs actief aanbevelen bij vrienden? En dan moet ik eerlijk zijn. 'Ja', ze waren lekker, 'Nee', ik zou ze volgend weekend niet weer eten en ik twijfel nog of ik ze actief aan ga bevelen bij vrienden. 

Trek in spareribs? Ga gerust naar restaurant de Jonker, je krijgt er geen spijt van!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van restaurant de Jonker?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.