Meat This 'Spareribs & More'

Meat This | Leiden | Logo
  • Adres: Omegaplantsoen 826 | 2321 KW | Leiden
  • Telefoonnummer: 0712034141
  • Website: meatthis.nl
  • Type: afhaalpunt met bezorgservice
  • Getest op: 16 mei 2021
  • Besteld: Spareribs menu 500 gr. BBQ met Vlaamse friet, stokbroodje kruidenboter en 2x BBQ saus
  • Prijs: € 17,95
  • Keuzes: naturel | sweet | hot | BBQ

Eerste indruk

Het is moeilijk voor mij om bij Meat This nog een 'eerste indruk' te hebben aangezien ik al vrij vaak hier besteld heb. Ik heb me voorgenomen vaker direct bij restaurants te bestellen en niet via Thuisbezorgd, ervan uitgaande dat dit voor het restaurant meer oplevert omdat commissie voor Thuisbezorgd dan niet betaald hoeft te worden. Eenmaal via de Meat This website besteld bleek dat de betaling alsnog via Thuisbezorgd (Takeaway) liep. Voor mij helemaal prima. 

Ik ben zelf nooit bij Meat This geweest maar door het adres via Google Maps op te zoeken lijkt het een afhaallocatie vanwaar bezorgers bestellingen rondbrengen en volgens de website zijn er ook afhaalmogelijkheden. Bezorgen is fijn omdat een bekend restaurant in Leiden met spareribs als specialiteit niet bezorgd. En op een luie zondag is het toch wel lekker als je voor eten niet de deur uit hoeft.

Zoals gezegd, bestellen was eenvoudig en volgens de tracking link in de mail zou het ongeveer 50 minuten duren. Prima, het is tenslotte zondag en dan is het uur wachten iets waar je rekening mee houdt.

Wat is goed?

De spareribs zijn echt van topkwaliteit. Het vlees is uitstekend en perfect gegrild. Ze vallen niet zo van het bot, maar met weinig moeite eet je de botten vrijwel helemaal schoon. Precies zoals het hoort, dit hebben ze bij Meat This uitstekend onder de knie. Duidelijk een vakman in de keuken!

De spareribs zijn dik ingesmeerd met marinade. En het is duidelijk te merken dat ze gedurende het bereidingsproces voldoende ingesmeerd worden en het zou me niets verbazen als ze na het afgrillen nog een extra kwak krijgen. Op de foto zie je duidelijk de dikke laag. De prijs is overigens prima in verhouding met wat je ervoor krijgt.

Mijn partner, helaas niet zo'n liefhebber van spareribs, is echt gek op de Goat Cheese maaltijdsalade. Misschien helpt die informatie als jouw vriendin geen trek heeft in spareribs...

Wat kan beter?

Laat ik voorop stellen dat de spareribs van Meat This al heel erg goed zijn. Het is zoeken naar kleine verbeteringen en daar heb ik wel een idee over. Misschien kan Meat This hier iets mee.

Ik bestel altijd spareribs, friet en brood omdat je 2 side dishes moet bestellen bij het menu. Mijn advies aan Meat This is om het aantal te kiezen side dishes te verlagen van 2 naar 1 en het portie friet iets te vergroten. Want er is eigenlijk altijd te weinig friet, maar 2x friet als side dish is dan weer te veel. En het brood blijft bij ons eigenlijk altijd over.

Verder adviseer ik Meat This om een XL versie toe te voegen aan het menu. Zoals je op de foto ziet krijg je nu ongeveer 1 hele rib (misschien iets meer), wat volgens het menu 500 gr. is. Ik adviseer een XL versie aan te bieden van 650-750 gr. voor de grote eter voor bijvoorbeeld € 22,95.

Tot slot, maar dat is echt persoonlijk, mis ik wel een beetje een rooksmaak. De spareribs worden, voor zover ik nu kan beoordelen, niet op kolen bereid en dat is wel een vereiste voor mij om tot een hogere beoordeling te komen. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Meat This 'Spareribs & More' een 8,5. Ik eet niet vaak betere spareribs en de inwoners van Leiden e.o. mogen zich gelukkig prijzen met een afhaal- en bezorgservice met deze enorm lekkere spareribs. Als Meat This zou besluiten (gedeeltelijk) te bereiden op houtskool ligt een 9 of hoger binnen bereik. Maar voor nu mag Meat This zich officieel leverancier van SpareribFans,nl Topribs noemen!

8,5, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op maandag 28 juni 2021 hebben wij Meat This officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is nog niet aan ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Meat This.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 2.6 sterren
5 stemmen

Wat vind jij van Meat This 'Spareribs & More'?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.