Jaffa 'Egyptische Steakhouse'

Jaffa | Den Haag | Logo
  • Adres: Herenstraat | 2511 EA | Den Haag
  • Telefoonnummer: 0703644594
  • Website: jaffa-spareribs.nl
  • Type: steakhouse met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 10 juni 2022
  • Besteld: Jaffa Spare-ribs Speciaal Sweet met friet
  • Prijs: € 15,90
  • Inclusief: Friet of rijst, salade en saus
  • Keuzes: Jaffa Spare-ribs normaal, Big Size en Familiebox | Kalfs Spare-ribs (allen in de smaken Hot, Mild, Sweet en BBQ)

Eerste indruk

Ik ben vandaag in Den Haag centrum en natuurlijk combineer ik dit bezoek met een portie lekkere spareribs. Even op Google kijken waar op loopafstand lekkere ribbetjes te vinden zijn en al snel komt Egyptische Steakhouse Jaffa naar voren op slechts 200 meter afstand van mijn locatie. Na een korte wandeling kom ik aan bij een knus grillrestaurant in de Herenstraat. Een soort grillroom waar je stapavond vroeger altijd eindigde. Jaffa is 7 dagen per week open van 16.00 uur in de middag tot 05.00 uur in de nacht/ochtend, dus nog steeds de plek in Den Haag om je stapavond af te sluiten. Jaffa is een Egyptisch restaurant, en na mijn eerdere ervaringen met de door Egyptische koks bereidde spareribs bij Snackland Huizen, Sam's King Ribs en onlangs nog De Nijl hoop ik ook hier verrast te worden met lekkere sappige smaakvolle varkensribbetjes. Ik ben vriendelijk ontvangen in een verder nog leeg restaurant. Snel besteld en nu wachten....

Wat is goed?

Al snel komt er een lekker bord spareribs aan met opvallend veel friet. De spareribs ruiken lekker en op de marinade zit een licht krokant korstje. Ik vind dat altijd lekker. De spareribs zijn bloedje heet, precies zoals het hoort. 

Ik heb gekozen voor de zoete marinade en die is lekker. Een uniek recept want deze smaak heb ik, voor zover ik mij kan herinneren, niet eerder geproefd. Het vlees komt prima los van de botten, die mooi schoon achterblijven. Fall-off-the-bone is het niet, je moet het vlees er wel echt afeten.

Het is een normale portie van 3 stukken met in totaal 13 botjes, dus ruim 1 hele rib. Dit met een grote portie friet voor slechts € 15,90. Voor € 20,90 kan de grote eter zich tegoed doen aan 2 hele ribben (zo'n 22 tot 26 botjes). Al met al prima geprijsd dus. 

Wat kan beter?

De spareribs zijn hier prima van smaak. Ik heb maar een paar kleine tips voor de kok. Misschien kan hij kijken of de spareribs iets meer fall-off-the-bone bereid kunnen worden en daardoor misschien ook iets sappiger blijven. Het vlees was wat droog en dat kun je oplossen door de bereiding of door meer marinade toe te voegen om daar meer de nadruk op te leggen. 

Verder ben ik een fan van een lekkere marinade. De marinade was hier goed aangebracht op de spareribs, maar zoals je kunt zien is mijn bord, waar de spareribs ook op gelegen hebben vrijwel helemaal schoon. Vaak betekent dit dat de marinade tijdens de bereiding aangebracht wordt en niet erna nog. Eigenlijk zou de kok na de bereiding de spareribs op het bord nog even dik moeten kwasten.

Beoordeling

Ik geef de spareribs van Egyptische Steakhouse Jaffa als cijfer een 7,5. De spareribs hebben zijn smaakvol, goed geprijsd en tot diep in de nacht de bestellen. Met wat kleine aanpassingen in de bereiding is de potentie er zeker voor een hoger cijfer. Laat vooral weten wat jij vind van de lekkere ribbetjes van Egyptische Steakhouse Jaffa!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Jaffa 'Egyptische Steakhouse'?

Bekijk resultaten

Reacties

Amir elmahdi
4 maanden geleden

Spare ribs is the best

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.