Smoke Style BBQ Restaurant

Smoke Style | Naaldwijk | Logo
  • Adres: Molenstraat 58 | 2671 EZ | Naaldwijk
  • Telefoonnummer: 0630279863
  • Website: smoke-style.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 17 februari 2022
  • Besteld: Smoke-Style's Famous Spareribs
  • Prijs: € 22,00 (ter plaatse) | € 20,50 (afhaalmenu)
  • Inclusief: frites en salade
  • Keuzes: BBQ | Ananas Chili | Zwarte Peper

Eerste indruk

Sinds het stuk over de Ribs Of The Year 2021 verkiezing in weekblad Panorama krijg ik erg veel mailtjes binnen van spareribfans, maar ook van restaurants die vragen of ik langs kom om de spareribs te beoordelen. Zo heb ik ook een mail ontvangen van Barry van Smoke Style BBQ Restaurant in Naaldwijk. Toen maar even op de website gekeken en ik zag op de menukaart de Smoke Style's Famous Spareribs staan. En dan begint het toch te kriebelen.... Want worden het voor mij ook echte famous spareribs. Toevallig zou ik al uit eten gaan, maar we hadden nog niet gereserveerd ergens. Even gepolst bij het gezelschap en uiteindelijk gezamenlijk besloten dat we naar Smoke Style BBQ Restaurant gaan. Barry vroeg nog of ik wilde laten weten als ik kwam, maar uitgelegd dat ik dat niet doe. Ik kom gewoon langs, ga de spareribs eten en beoordelen en een week later krijgt het restaurant via de Facebook pagina van SpareribFans.nl via een tag een melding dat we langs geweest zijn.

Reserveren was zo geregeld en rond 18.30 uur vertrokken we richting Naaldwijk, na eerst mijn gezelschap opgehaald te hebben. We kwamen precies op tijd rond 19.00 uur aan bij Smoke Style. Het is een mooi restaurant, zowel van buiten als van binnen. Het restaurant heeft een echte steakhouse uitstraling met in het midden ook een vleeskast waar vlees gerijpt wordt. In de keuken wordt het vlees bereid op een echte Big Green Egg. Het ziet er gewoon allemaal mooi en verzorgd uit. De menukaart biedt ook ook voldoende keus voor degenen die niet zo van spareribs houden en zelfs een truffel burger voor vegetariërs of veganisten ontbreekt niet. Ter plaatse kosten de spareribs € 22,00, maar op het afhaalmenu zijn ze te vinden voor € 20,50. Zowel ter plaatse als bij afhalen krijg je er frites en salade bij.

Wat is goed?

Als voorgerecht hebben wij de Chickenwings met BBQ-saus besteld. Ik weet dat deze website over spareribs gaat, maar als je alvast een bodem wilt leggen kun je dat gerust met deze heerlijke kippenvleugeltjes doen. Daarna natuurlijk de spareribs besteld. Die zijn hier anders dan wat ik in de regel tegenkom. Mijn indruk is dat de spareribs voorgekookt worden (dat kan natuurlijk ook op de Big Green Egg zijn door ze in te pakken), daarna af gegrild worden op de Big Green Egg en na het af grillen ingesmeerd worden met een BBQ saus. Verwacht daarom geen stroperige marinade, maar een sparerib streng met saus. Het is even anders als anders, maar wel een uitzonderlijk lekkere dikbevleesde sparerib.

Het vlees zelf kwam bijzonder soepel los van het bot. Op het menu staat dat de spareribs langzaam gerookt worden en zo vallen van het bot. Daar is niets aan gelogen, want je duwt het vlees er zo af met je tong. Precies zoals het hoort. Hele mooie schone botten blijven over.

De BBQ saus is verder niet bijzonder en vrij standaard van smaak. Veel tomatenketchup zit erin. Ik heb vaker een BBQ saus als deze op en de hele bereiding en smaak van de BBQ saus deed me een beetje denken aan de Festival Style spareribs uit het boek 'Smokey Goodness' van Jord Althuizen. Ik heb ze zelf ooit geprobeerd te maken op mijn Black Bastard, maar kwam er al snel achter dat je goede spareribs echt over moet laten aan de experts. En die expert is er zeker bij Smoke Style in Naaldwijk. 

De friet was echt uitzonderlijk lekker. Lekker knapperig met een schil er nog aan. We kregen ook een flink bord bij het eten, maar na de chickenwings en de spareribs moest ik helaas toch wat friet teruggeven aan de keuken.

Wat kan beter?

De spareribs waren dikbevleesd. Met dikbevleesd bedoel ik dat de ketting erop zat. Iedereen die mijn reviews vaker leest weet dat ik geen fan ben van spareribs met de ketting er nog op, maar als het langzaam op kolen bereid wordt is het minder storend. Het vet is dan zo goed als weg. Toch blijft een lekkere sparerib zonder ketting, zoals de meeste restaurants die serveren, mijn voorkeur houden. Maar dit natuurlijk ook een stukje persoonlijke smaak. 

Verder heb ik eigenlijk als tip om met een lekkere marinade te gaan werken in plaats van een BBQ saus. Er zijn voldoende recepten te vinden online voor lekkere marinades en misschien kan Smoke Style hier eens mee experimenteren. Het nadeel van hoe het nu geserveerd wordt is dat de spareribs buitenkant vrij droog is. Je kunt het ook zien op de foto. De saus is niet gelijkmatig aangebracht waardoor op het midden veel BBQ saus zit en aan de zijkanten bijna niets. De rub die aangebracht is, is door het langzame garen een droge korst gaan vormen. Mijn advies is daarom om tijdens het af grillen de spareribs meerdere keren in te smeren met een lekkere marinade, zodat ook aan de buitenkant de spareribs lekker sappig blijven. Aan de binnenkant zijn ze overigens wel lekker sappig en mals. Heb jij een andere ervaring? Laat het dan vooral hieronder bij de reacties weten!

Beoordeling

Ik heb lang getwijfeld over het cijfer, maar toch besloten de spareribs van Smoke Style BBQ Restaurant een 7,5 te geven. Als er een lekkere marinade gevonden wordt voor deze spareribs dan ga ik zeker voor een 8 of hoger. Voor nu is er gewoon nog wat werk aan de winkel. Maar de potentie is er zeker!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Wat vind jij van Smoke Style BBQ Restaurant?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.