Keurslager Van Wijk

Keurslager Van Wijk | Nieuwkoop | Logo
  • Adres: Kennedyplein 7 | 2421 EN | Nieuwkoop
  • Telefoonnummer: 0172571548
  • Website: vanwijk.keurslager.nl
  • Type: keurslager
  • Getest op: 4 juni 2021 (Slagerstest 1)
  • Besteld: 2 strengen spareribs
  • Voorgegaard: ja
  • Gemarineerd: ja
  • Extra: bakje marinade voor extra insmeren voor opwarmen
  • Bereidingsadvies: oven 160 graden | 20 minuten
  • Prijs: € 1,60 per 100 gram | € 8,00 per 500 gram

Eerste indruk

Keurslager Van Wijk was de laatste slager waar we langs gingen om spareribs op te halen. Het was even een uitdaging om er te komen via smalle wegen met continu uitwijken voor tegenliggers, maar we hebben het gered. Keurslager Van Wijk is gevestigd aan het Kennedyplan, een soort dorpswinkelcentrum met diverse winkels.

De bestelling lag al voor mij klaar. Ik ben prettig geholpen door vriendelijke medewerkers. Kort is mij uitgelegd hoe ik de spareribs het beste kan bereiden, namelijk 20 minuten op 160 graden. 

De prijs die Keurslager Van Wijk rekent is met € 1,60 per 100 gram gemiddeld. Dit betekent dat je voor een restaurant portie van meestal zo'n 500 gram € 8,00 betaald. De grotere eter betaald dan omgerekend zo'n € 12,00 voor 750 gram of € 16,00 per kilogram. Een prima gemiddelde prijs dus.

Wat is goed?

De spareribs van Keurslager Van Wijk zijn als eerste geproefd tijdens de eerste slagerstest. Het zijn vrij standaard spareribs met een standaard BBQ marinade. Ik denk zelfs gewoon standaard BBQ saus en geen huisgemaakte marinade. Eigenlijk zijn deze spareribs zoals je die bij de meeste slagers haalt. Het vlees was prima, marinade was prima. Gewoon goed. 

Wat kan beter?

Wij ervaren spareribseters zijn verwend. Eigenlijk vinden wij dat een echte kwaliteitsslager een eigen marinade moet maken en zijn vlees zorgvuldig moet selecteren. En bij deze spareribs is het gewoon te standaard. Je komt er niet voor terug, de marinade is niet bijzonder en je belt zeker niemand op om te adviseren hier spareribs te halen. Eigenlijk ben je de spareribs zo weer vergeten. Ik vraag me ook af of ze goed genoeg zijn om in een restaurant te serveren.

Verder is er bij de bereiding ruimte voor verbetering. Botten waren niet mooi schoon, een meestal een gevolg is van manieren van bereiden toepassen om de spareribs sneller of eenvoudiger gaar te krijgen (bijvoorbeeld koken of stomen). Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar ik hoop dat Keurslager Van Wijk nog eens kritisch naar de bereiding van de spareribs wil kijken en mogelijkheden ziet voor verbetering.

Keurslager Van Wijk | Nieuwkoop | Botten spareribs

Beoordeling

Op dit moment geven wij de spareribs van Keurslager Van Wijk net een voldoende. Zoals eerder gezegd, het zijn prima slagersspareribs, maar het is geen restaurantkwaliteit.

6,3, chapeau!




Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Keurslager Van Wijk?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.