Pizzeria Bella Vita / Tarek's Steakhouse

Bella Vita / Tarek's | Boskoop | Logo
  • Adres: Kerkstraat 3A | 2771 GS | Boskoop
  • Telefoonnummer: 0172769122
  • Website: grigilabellavita.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 10 april 2022
  • Besteld: Spareribs zoet
  • Prijs: € 16,50 (afhalen/bezorgen) | € 19,50 (menukaart)
  • Inclusief: salade, friet en saus
  • Keuzes: Spareribs sweet (zoet) | Spareribs hot (pikant) | spareribs garlic (knoflook)

Eerste indruk

Afgelopen vrijdag had ik een zeer positieve spareribs-ervaring bij De Nijl in Soest. Je wilt natuurlijk niet bevooroordeeld zijn, maar ik kan niet ontkennen dat ik erg fan ben van de spareribs bereid door Egyptenaren, gevolgd door de spareribs bereid door Argentijnen. Tarek's Steakhouse lijkt mij daarom een uitstekende keuze om dit leuke weekend mee af te sluiten. Het is ook nog korter dan een half uur rijden, dus met een beetje geluk ben ik een half uur terug. Even telefonisch besteld en aangegeven dat ik er over 40 minuutjes zou zijn. Mocht het verkeer tegenzitten dan staan ze daar niet koud te worden en als ik er sneller ben kan ik even rustig rond kijken en weet ik zeker dat ik ze zo heet mogelijk meekrijg.

Eenmaal aangekomen geparkeerd en de winkelstraat ingelopen. Volgens Google Maps op een gegeven moment rechtsaf de Kerkstraat in. De straat helemaal doorgelopen maar geen Tarek's Steakhouse gevonden. Weer terug, Google Maps weer aangezet en op het moment dat ik voor Pizzeria Grigila Bella Vita sta krijg ik de melding dat er ben. Voor de deur nog eens gecontroleerd en wat blijkt, Bella Vita heeft hetzelfde adres en hetzelfde telefoonnummer. Eenmaal binnen toch maar gevraagd of dit inderdaad Tarek's Steakhouse is en dat is zo. Er werd gelijk gewezen naar een vriendelijke man aan tafel die zich voorstelde als Tarek. Wat verder opviel was dat er helemaal geen klanten waren deze zondagavond.

De spareribs vinden hier gretig aftrek en krijgen ook veel positieve reviews op Google. Prompt werd er uit de keuken een klein stukje ribs gehaald en kon ik ter plaatse al proeven. Dat was al gelijk een positieve ervaring! Uiterst vriendelijk geholpen en met een flinke zak met keurig in aluminium wegwerpbak met folie verpakte spareribs, friet, salade en sauzen ging ik weer op weg naar huis. Het smullen kan beginnen!

Wat is goed?

De spareribs zijn hier typisch zoals bij de meeste Argentijnse restaurants. De marinade vond ik erg lijken op die van restaurant Amigos in Bodegraven. Bodegraven ligt naast Boskoop, grote kans dus dat ze wat technieken van elkaar 'geleend' hebben via personeel wat bij beide restaurants gewerkt heeft. Het is een lekkere zoete marinade. Niets aan veranderen wat mij betreft.

Het vlees was wel anders dan normaal. Waar het vlees bij restaurant Amigos in Bodegraven nogal droog en wit was, was het bij Bella Vita / Tarek's erg sappig en kwam het goed en mooi los van de botjes. Het had ook nog een echte vleeskleur, maar door de marinade kon ik niet echt proeven of er nog een vleessmaak aan zat. Het waren daarnaast dikbevleesde spareribs waar zoals de naam al doet vermoeden veel vlees aan zat. Prima spareribs!

Wat kan beter?

De marinade is gewoon perfect, hier hoeft het restaurant niets aan te veranderen. Het was ruim aangebracht en in de aluminium bak was voldoende aanwezig om de spareribs thuis nog eens extra in te smeren. 

Het vlees is een ander verhaal. Persoonlijk ben ik van mening dat de spareribs beter schoongemaakt kunnen worden. Er zaten best wat losse harde stukjes tussen. Op een gegeven moment eet je dan wat minder comfortabel omdat je bang bent je tanden kapot te bijten. Mijn vriendin, die voor de verandering eens mee at, vroeg me ook of het wel gaar was. Dat was het zeker, want anders is het niet zo sappig en mals. 

Ter plaatse gevraagd naar de bereiding en Tarek antwoorde dat de spareribs gegrild worden op een houtskoolgrill.

Ik heb n.a.v. mijn bezoek daarom de volgende tips:

- Spareribs beter schoonmaken, waarbij ook het vliesje (velletje) aan de onderzijde verwijderd dient te worden.

- Als de spareribs op de houtskoolgrill gaan, grill ze wat langer af en zorg dat je de spareribs een paar keer omdraait en blijft marineren. De marinade brand dan een beetje aan en dat is erg lekker. Nu leek het erop dat alleen aan de onderkant (de holle kant) de spareribs de houtskoolgrill gezien hebben.

- Het vliesje (velletje) was niet krokant, en door de hoge temperaturen van de houtskoolgrill zou dat wel moeten. Was de houtskoolgrill niet op een hoge temperatuur? Zaten de spareribs in folie? Wellicht is hier winst te halen.

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Pizzeria Grigila Bella Vita / Tarek's Steakhouse in Boskoop een 7. Ik heb veel betere gegeten, maar ook veel slechtere. Misschien heb ik gewoon pech gehad en hebben anderen betere ervaringen. Laat het dan vooral bij de reacties hieronder weten. Conclusie: prima spareribs met ruimte voor verbetering!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Pizzeria Grigila Bella Vita / Tarek's Steakhouse?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.