Fat Alice

Fat Alice | Putten | Logo
  • Adres: Dorpsstraat 47 | 3881 BA | Putten
  • Telefoonnummer: 0341352646
  • Website: fat-alice.nl
  • Type: restaurant met afhaalmogelijkheid
  • Getest op: 7 augustus 2021
  • Besteld: Spareribs Combo
  • Prijs: € 21,00
  • Keuzes: Cajun | Smoked | Natural | Sweet Honey | Combo
  • Inclusief: gefrituurde cajun aardappels, verse groente en Amerikaanse coleslaw

Eerste indruk

Nog steeds ben ik aan het genieten van mijn zomervakantie op de camping op de Veluwe. Inmiddels weten andere campinggasten dat ik een fan ben van spareribs en krijg ik steeds meer tips waar goede spareribs te vinden zijn. Zo kreeg ik ook het advies om de spareribs van Fat Alice eens te proberen. Reserveren was zo geregeld en zo arriveerden we deze zaterdagavond na een half uurtje rijden bij Fat Alice.

Ik ben wel eerder bij een Amerikaanse steakhouse geweest, maar niet eerder bij een steakhouse dat zich specifiek richt op Louisiana en haar cajun-keuken. Ik wist daarom niet echt wat ik kon verwachten. Ondanks dat het er van de buitenkant niet zo uit ziet, heeft het restaurant volgens de website binnen plaats voor 80 gasten. Het is Amerikaans ingericht, volgens de website in de New Orleans Cajun style. De volgens de website gezellige gezellige blues muziek op de achtergrond ontbrak vandaag, want ik zei nog tegen mijn tafelgasten dat het zo stil was zonder muziek. Er waren overigens voldoende gasten, dus echt stil was het ook weer niet.

Fat Alice geeft op haar website aan dat ze ’The best ribs in town’’ serveren en de keuze was daarom snel gemaakt. We gaan voor spareribs! De spareribs zijn er in 4 uitvoeringen, maar gelukkig is er ook een combi (Combo) mogelijk waarbij je een halve rib krijgt van Cajun (lekker pittig gemarineerd), Sweet Honey (met whisky/honing marinade) en Smoked (met BBQ smoked marinade). Ik heb nog gevraagd aan de medewerker welke uitvoering het meest populair was, maar ze wist mij te vertellen dat allen even populair zijn. Veilig antwoord, het wordt dus toch de Combo. 

Wat is goed?

Wat gelijk opvalt zijn de Amerikaanse stijl spareribs met mooie lange botten. De kleinere spareribs die je veel in Nederland geserveerd krijgt noemen ze in de Verenigde Staten baby-back ribs. Spareribs komen van de zijkant van het varken, terwijl baby-back ribs van hoger op de rug van het varken komen. Vandaar dus de naam. 

De spareribs zien er lekker uit en het is een flinke portie. Er zitten grote stukken lekker vlees tussen de botten, die overigens mooi schoon achterblijven. De marinade is prima, al weet ik nog steeds niet precies welk stuk welke uitvoering is geweest. De Sweet Honey was vrij duidelijk, over de andere twee twijfel ik. Het zijn gewoon goede spareribs met lekker vlees en met een uitstekende bite. De bereiding heeft de kok hier prima onder controle. 

Wat kan beter?

De spareribs zijn gewoon goed, maar het zijn niet de spareribs die ik morgen, volgende week of volgende maand weer zou eten. De bereidingswijze is prima, al vind ik de marinade niet echt uitgesproken. Ik vond de Sweet Honey marinade wat flauw en bij de overige marinades kon ik niet een duidelijke BBQ smaak of pittige marinade herkennen. Mogelijk gaat bereiding op de houtskoolgrill op hoge temperatuur ten koste van de smaak van de marinade. Ik heb bij La Payuca in Woerden gezien hoe de spareribs na bereiding op de houtskoolgrill nog één keer ondergedompeld worden in marinade. Misschien kan Fat Alice dit ook eens proberen? 

Ik wil benadrukken dat bovenstaande mijn smaak is en ik kan me voorstellen dat anderen een andere mening over de spareribs van Fat Alice hebben. Laat het dan vooral weten bij de reacties.

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Fat Alice een 7,5. Ze zijn echt bovengemiddeld goed en op een houtskoolgrill bereid zoals het natuurlijk hoort. Trek in spareribs? Ga gerust naar Fat Alice, je krijgt er geen spijt van!

Tip: volgens de website kun je iedere woensdag onbeperkt spareribs eten voor maar € 19,50.

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Fat Alice?

Bekijk resultaten

Reacties

Schouten
8 maanden geleden

Vlees niet lekker, is gekookt
Aardappelen 3x gefrituurd
Brood kwam bevroren aan tafel

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.