Slagerij P.J. van den Broek

Slagerij P.J. van den Broek | Den Haag | Logo
 • Adres: Obrechtstraat 177 | 2517 VS | Den Haag
 • Telefoonnummer: 0703651400
 • Website: slagerijvandenbroek.nl
 • Type: slagerij
 • Getest op: 4 juni 2021 (Slagerstest 1)
 • Besteld: 2 strengen spareribs
 • Voorgegaard: ja
 • Gemarineerd: ja
 • Extra: bakje marinade voor extra insmeren voor opwarmen
 • Bereidingsadvies: oven 175 graden | 20 minuten
 • Prijs: € 1,78 per 100 gram | € 8,90 per 500 gram

Eerste indruk

Ik schat op nog geen 200 meter van Scharrelslagerij 't Oude Ambacht is Slagerij P.J. van den Broek gevestigd. Een klassieke slagerij met topkwaliteit vlees in de vitrine. Niet voor niets is Slagerij P.J. van den Broek winnaar van de Spareribs Trophy 2017. Iets waar deze slager graag nog naar verwijst zoals je op de foto kunt zien. Slagerij P.J. van den Broek marineert de spareribs met een eigen zoet pittige Indische marinade. Ik ben benieuwd!

De spareribs lagen voor me klaar en ook hier ben ik uitstekend geholpen. Zeer behulpzaam personeel waarvan ik nog een goede tip kreeg, namelijk om de spareribs op 175 graden in een niet-voorverwarmde oven te doen. Zo zouden de spareribs langzaam warm worden, wat weer beter zou zijn voor het vlees. Deze tip nemen we mee!

De prijs die Slagerij P.J. van den Broek rekent is gemiddeld met zo'n € 1,78 per 100 gram. Dit betekent dat je voor een restaurant portie van meestal zo'n 500 gram € 8,90 betaald. De grotere eter betaald dan omgerekend zo'n € 13,35 voor 750 gram of € 17,80 per kilogram. Deze prijs is gemiddeld, zeker voor een kwaliteitsslagerij in een grote stad, maar iets duurder dan zijn concurrent in dezelfde straat. Maar bij Slagerij P.J. van den Broek krijg je voor die prijs wel prijswinnende spareribs!

Wat is goed?

De spareribs van Slagerij van den Broek zijn als derde geproefd tijdens de eerste slagerstest. Bij het insmeren met marinade voordat ze de oven ingaan ruik ik altijd even aan de marinade. Ik had toen al het gevoel dat dit weleens de winnende spareribs konden worden. Ze zagen er al zo lekker uit voordat ze de oven ingingen. Die marinade is echt ontzettend lekker. Natuurlijk speelt ook smaak daarbij een rol, maar in ieder waren wij het erover eens: deze spareribs zijn top! 

De ribben zijn typische kleine baby-back ribs met een perfecte bite. Het is moeilijk uit te leggen, want ik ben geen slager, maar dit zijn voor mij wel echt restaurant kwaliteit spareribs. Het is mooi schoon vlees en de botten eet je ook perfect schoon. Ik heb het idee dat deze spareribs niet voorgekookt of gestoomd zijn, maar dat deze echt zoals het hoort helemaal gegrild zijn. Het duurt langer, maar is natuurlijk ook veel lekkerder. 

Dit zijn natuurlijk het soort spareribs die je verwacht bij een slager die uitdraagt spareribs als specialiteit te hebben. Naar onze mening terecht prijswinnende spareribs.

Zouden wij deze spareribs volgende keer weer willen eten? Ja. Zouden we ervoor naar Den Haag rijden? Ja. Zouden wij ze aanbevelen? Ja. Dus absoluut een terechte winnaar van deze eerste slagerstest!

Wat kan beter?

We zouden natuurlijk geen echte Nederlanders zijn als we ook niet wat te klagen hebben. Eén proever vond een bepaalde kruidsoort (denkt kerrie) teveel overheersend. Verder zit er minder vlees tussen de botten als bij de meeste spareribs. Als je met een groep bent kun je dus beter in kilogram bestellen als in strengen.

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Slagerij van den Broek een dik verdiende 8,4. Ik eet niet vaak betere spareribs, zeker niet bij slagers, en je proeft dat de huisgemaakte marinade met zorg samengesteld is. Dit zijn spareribs waar je prima voor naar Den Haag af kunt reizen.

Slagerij van den Broek is daarom een terechte winnaar van de eerste slagerstest. Ook mag deze slager door het winnen van de Spareribs Trophy 2017 naar onze mening nog steeds met recht zeggen dat hij 'de lekkerste spareribs van Nederland' verkoopt.

Door het behalen van een 8,4 mag Slagerij van den Broek zich vanaf nu ook nog officieel leverancier van SpareribFans.nl Topribs noemen!

8,4, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op maandag 28 juni 2021 hebben wij Slagerij P.J. van den Broek officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Wij hebben Slagerij P.J. van den Broek een aantal vragen gesteld over de spareribs. De antwoorden hebben wij verwerkt in het stuk hieronder.

Kwaliteitsslagerij

Slagerij P.J. van den Broek is een kwaliteitsslagerij met als specialiteit o.a. de gebraden spareribs. In 2017 hebben deze spareribs de Spareribs Trophy gewonnen na in 2014 al eens als 2e geëindigd te zijn. De Spareribs Trophy is een vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Over de slager

Slagerij Peter Jan van den Broek is een begrip in de Haagsche wijk Duinoord. Al ruim 35 jaar is deze kwaliteitsslagerij gevestigd op de hoek Reinkenstraat/Obrechtstraat. De slagerij is opgebouwd rondom de familie van den Broek, die al meerdere generaties het slagersvak in de genen heeft zitten. De slagerij is gevestigd in een historisch pand uit 1896, dat altijd in gebruik is geweest als slagerij.

Het team van Slagerij P.J. van den Broek heeft als slogan 'Vandaag als gisteren!'. De kwaliteit van het product staat elke dag weer boven op het lijstje. Dit geldt voor zelfgemaakte vleeswaren, waarvan 90% in de eigen worstmakerij vervaardigd wordt. Maar ook het rund-, varkens-, kalfs-, lams- en Wagyuvlees is van buitengewone kwaliteit. De grootste uitdaging voor Slagerij P.J. van den Broek is om de klant elke dag weer dezelfde kwaliteit als de dag ervoor te leveren. 

Eigen recept

De spareribs worden sinds 2011 met een deze eigen kruidenmix geleverd. Het is de enige smaak die Slagerij P.J. van den Broek levert. De marinade wordt ook zelf gemaakt volgens eigen recept. Meestal wordt er gelijk voor 100 kilo spareribs marinade aangemaakt. Alleen het zout wordt apart afgewogen om daar geen fouten in te maken. Er zijn weleens kleine wijzigingen aangebracht, maar die zijn niet noemenswaardig. Zelf is eigenaar Peter van den Broek ook fan van de spareribs met een marinade die hij omschrijft als een zoet pittige Indische smaak. Smaken zoals deze worden in Den Haag erg gewaardeerd, aldus Peter van den Broek. 

Niet koken maar braden

Tijdens de eerste SpareribFans.nl slagerstest viel ons gelijk op dat de spareribs van Slagerij P.J. van den Broek anders waren. Zelf heb ik de spareribs toen volgens het meegegeven bereidingsadvies klaargemaakt en het viel mij al op bij het extra marineren van de spareribs. Ik zei tegen een vriend die in de keuken naast mij stond dat dit weleens hele lekkere spareribs zouden kunnen zijn. Uit de scores die avond, minimaal een 8,2 op 'aanzien', 'vlees', 'marinade' en 'bereiding' blijkt dat ik gelijk had. 

Volgens Peter van den Broek zit het geheim in de bereiding van de spareribs. Waar veel slagers de spareribs koken of stomen worden ze bij Slagerij P.J. van den Broek alleen gebraden. Slager Peter van den Broek: "Ik vind het heel belangrijk dat de bite goed is van de sparerib. De combinatie tussen bite en malsheid is heel belangrijk, we hebben er veel werk in gestoken om deze optimaal te krijgen."

Enorme belangstelling voor spareribs

Sinds 2014, het jaar dat Slagerij P.J. van den Broek als 2e eindigde in de race voor de Spareribs Trophy, hebben de spareribs een enorme belangstelling van de klanten. De felbegeerde 1e prijs in deze vakwedstrijd, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), heeft Slagerij P.J. van den Broek in 2017 gewonnen. In datzelfde jaar op 6 juli zijn de spareribs van Slagerij P.J. van den Broek ook geserveerd op de Binnenhof Barbecue in Den Haag, op de laatste vergaderdag van het parlementaire seizoen. 

Het hele jaar door wordt er minimaal 5 keer in de week minstens 20 kilogram spareribs gebraden. Ook de verse spareribs lopen erg goed, met name in de zomermaanden, aldus Peter van den Broek. 

Tips van de expert

Natuurlijk heeft SpareribFans.nl Peter van den Broek, als spareribsexpert, gevraagd om een paar tips voor restaurants of thuiskoks die het maar niet voor elkaar krijgen om goede spareribs te serveren. Peter van den Broek: "Probeer spareribs altijd te braden en niet voor te stomen en als er gestoomd wordt doe dit volgens een vaste kookwijze en niet zomaar voorkoken."

Tip van SpareribFans.nl

Eén proever tijdens de SpareribFans slagerstest vond een bepaalde kruidensoort iets te overheersend. Slager Peter van den Broek heeft laten weten de komijn (kerrie zit er niet in) lichtelijk aangepast te hebben.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
5 stemmen

Wat vind jij van Slagerij P.J. van den Broek?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.