Bistro de Herberg

  • Adres: Langestraat 201 | 2691 BE | 's-Gravenzande
  • Telefoonnummer: 0174414836
  • Website: herberg.com
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 18 januari 2023
  • Besteld: Famous Ribs - spareribs zoet
  • Prijs: € 25,00
  • Inclusief: friet, mayonaise en knoflooksaus
  • Keuzes: pittig | zoet | knoflook | classic | extra pittig

Eerste indruk

Ik heb de smaak weer lekker te pakken, want het nieuwe jaar is goed begonnen met de spareribs van Santa Maria en Jerusalem. Beide restaurants scoren een mooie voldoende, maar eigenlijk gaan we natuurlijk voor de varkensribbetjes die een 8 of hoger scoren. Na goed speurwerk kwam ik via Google uit bij Bistro de Herberg. Met bijna 100 recensies over de spareribs zonder ook maar één negatieve moet deze knusse gezellige bistro een schot in de roos zijn. Reserveren is zo geregeld via de telefoon en op een woensdagavond vertrek ik met mijn buurman richting het Westland. Bistro de Herberg is gevestigd in een winkelstraat waar we doorheen lopen op weg naar het restaurant. We komen binnen in een gezellig en sfeervol restaurant. We worden vriendelijk verwelkomt en naar onze gereserveerde tafel gebracht. 


Wat is goed?

Op de menukaart staat 'Onze spareribs zijn zo mals dat ze van het bot vallen, dit komt door de perfecte garing en de juiste manier van bereiden'. De bestelde spareribs, die overigens supersnel geserveerd worden, zijn inderdaad supermals. Ze druipen letterlijk in de zoete ketjapmarinade. Er is dus niets aan gelogen!

Laat ik beginnen met het vlees. Wat opvalt is dat het vlees goed schoongemaakt is. De ketting (de dikke laag vlees aan de bovenzijde van de ribbetjes) is netjes verwijderd, evenals vet en velletje. Ik heb geen harde stukjes bot geproefd of halve scherpe botjes gevonden. Het vlees is echt met liefde behandeld. Zo mooi en schoon als hier maak ik niet vaak mee.

Dan kom ik bij de marinade. Die is top. Het is een lekkere zoete ketjapmarinade, maar wel een marinade die echt fantastisch in balans is. Niet te sterk, niet te flauw, niet de dik maar ook zeker niet te dun. Ik kon er geen genoeg van krijgen en nadat ik eerst alle kleine stukjes vlees er nog uitgefilterd heb met mijn vork, kon ik het niet laten om ook nog de friet er door heen te halen. Wow, wat lekker. 

Tot slot de garing van het vlees. Die is perfect. Echt fall-off-the-bone. En toch nog lekker vlees. Natuurlijk wordt het vlees gekookt, maar het is niet sufgekookt. Er zit nog een lekkere smaak aan het vlees. Je moet wel echt van fall-off-the-bone houden, want meer dan eens viel het vlees er al af voordat ik het in mijn mond had, maar bij Bistro de Herberg stoorde dat mij totaal niet. De botjes waren ook lekker heet, een teken voor mij dat het echt verse goed gegaarde spareribs zijn en niet eerder voorgegaarde (koude) spareribs die even een paar minuutjes op de grill hebben gelegen. 

Het wordt een uitdaging om dit jaar nog betere spareribs te vinden. 


Wat kan beter?

De spareribs zijn hier gewoon fantastisch. Het enige minpuntje is het portie. Ik vond het wat aan de kleine kant met 15 botjes met vlees waarvan er toch wel een stuk of 5 erg klein zijn. Ik had niet het idee een grote portie te eten. We hebben uiteindelijk nog een extra stuk besteld. Voor € 25,00 verwacht je eigenlijk 1,5 streng (zo'n 17-20 botjes met vlees). Maar goed, met deze kwaliteit moet ik ook niet zeuren. 

Een ander puntje is nog het af grillen. Of mee het gebrek daaraan. Als de spareribs nog even op de grill gaan dan kun je de marinade laten karamelliseren. Je krijgt dan een beetje een krokant korstje aan de spareribs. Misschien kan de kok daar eens mee experimenteren? 

Maar als hij dat allemaal niet doet en gewoon lekker doorgaat zoals hij het nu doet heeft hij wat mij betreft ook groot gelijk. 


Beoordeling

Deze spareribs zijn waanzinnig lekker. Daarom krijgen ze van mij een welverdiende 9. Naast dat het eten lekker is, klopt alles in het restaurant. We zijn ontzettend vriendelijk geholpen, het eten was er lekker snel, controle vraag of het eten smaakt is gesteld, voldoende drinken gebracht en zelfs de deur werd netjes opengehouden toen we weggingen. In dit restaurant klopt alles gewoon.

Het is nu halverwege januari 2023 en dit zijn de eerste spareribs sinds juni 2022 die van mij een Ribmeister Award krijgen. Ga ze snel proberen en laat vooral hieronder weten wat jij van deze fantastische ribbetjes vindt.

9, fantastisch!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 4.2 sterren
5 stemmen

Wat vind jij van Bistro de Herberg?

Bekijk resultaten

Reacties

Danny Ekkels
6 maanden geleden

Helaas een tegenvaller. Je kan merken dat de ribs zijn gekookt en hierdoor een soort van soepvlees worden. Voor de standaard sparerib fan een voldoende, voor mij een tegenvaller

Idris Hirs
een jaar geleden

De spareribs zijn hier echt de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Mocht je in de buurt zijn dan moet je ze echt een keer proberen.

Hans Schippers
een jaar geleden

Hier moet je gewoonheen als je spareribs wilt eten.
Heerlijk met een uitstekende service

Hennie Verlint
een jaar geleden

De beste spareribs van Zuid Holland. Echt een aanrader

John van der Ende
een jaar geleden

Heb nog nooit ergens betere spareribs, gegeten.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.