Lekkers van Rich

Lekkers van Rich | Leiden | Logo
  • Aders: Vervestraat / Havengebied | Leiden
  • Telefoonnummer: 0622301646
  • Website: facebook.com/lekkersvanrich
  • Type: thuiskok die 1x per 2 maanden via de Facebook pagina spareribs aanbiedt
  • Getest op: 19 februari 2022 door Lex
  • Besteld: Spareribs
  • Bereidingsadvies: oven 190 graden | 20 minuten
  • Prijs: € 12,50

Eerste indruk

Spareribfan Dennis daagt mij op Facebook uit de spareribs van Richard eens uit te proberen. Ik heb ze al eens op een paar jaar terug, maar kan mij na al die andere ribbetjes niet meer zo herinneren hoe ze waren. We gaan ze dus gewoon nog een keer halen en beoordelen voor de SpareribFans website. Ik heb gebeld met het 06-nummer en een dame nam met een Leidse tongval op met 'Halloooo?' met echt de nadruk op de 'o', zoals je dat wel vaker hoort in Leiden. De spareribs besteld en ik kan ze op zaterdag ophalen vanaf 12.00 uur bij de Vervestraat in Leiden.

Richard Lagas van Lekkers van Rich heeft geen website, maar biedt zijn lekkers aan via de Lekkers van Rich facebookpagina. Eens per 2 maanden worden er door Richard naar eigen zeggen overheerlijke spareribs bereidt. Dit maakt hij dan via zijn Facebook pagina bekend, waarna ze in het weekend bij hem thuis in het havengebied van Leiden opgehaald kunnen worden. Dat zijn lekkers populair is blijkt wel uit zijn volgers en likes, want dat zijn er op dit moment allebei zo rond de 1000. Richard heeft ook een 'like, deel en win actie' waarbij 2 porties spareribs verloot worden onder likers, delers en bestellers. Naast spareribs maakt Richard ook andere gerechten. Op zijn Facebook pagina zie ik in januari ook een aanbieding voor carpaccio van ossenhaas, verse zalmtartaar en vitello tonnato staan. Het zal lekker gaan met Lekkers van Rich, want ik zie ook een oproep voor een bedrijfsunit/garagebox waar de gerechten bereid kunnen worden. 

Eenmaal aangekomen in de Vervestraat in de Havenwijk van Leiden aangebeld bij een flatwoning. Een uiterst vriendelijke dame deed de deur open. Een paar grote boxen vol met spareribs stonden klaar en al snel kwam mijn bestelde portie tevoorschijn. Ik kreeg de tip mee de oven op 180 graden te zetten i.p.v. 190 graden en de spareribs met folie en al in de oven te plaatsen. Het ziet er allemaal keurig uit. Op naar huis en lekker smullen!

Wat is goed?

Eenmaal thuis heb ik de oven aangezet op 180 graden. Toen maar even de tas uitgepakt en daarin de spareribs netjes in folie gevonden. Een vochtig doekje ontbreekt niet. Wel zo handig! Eenmaal op temperatuur de spareribs nog in de folie in de oven geplaatst voor 20 minuten. Ze kwamen er bloedjeheet uit en wat gelijk opviel was het flinke portie. Ik tel maar liefst 22 botjes. Een streng heeft ongeveer 11 tot 13 botten, wat betekent dat het portie van slechts € 12,50 dus bijna 2 strengen spareribs bevat. Het waren kleine ribbetjes, maar dan nog was het een flinke portie. 

Er was een aanzienlijke hoeveelheid marinade meegeleverd. In de aluminium wegwerpbak bleef nog een flinke bodem marinade achter. Heerlijk om nog even met een kwast de spareribs extra in te smeren. De marinade was niet echt sticky zoals die van Eigenwijs of de Gaanderij, maar is wel degelijk erg lekker. Het is een lekkere zoete marinade die eigenlijk bij iedereen wel in de smaak zal vallen. 

Het waren allemaal verschillende stukken vlees. Ik had een stuk met dikke botten, een stuk met dunne botten en een klein stuk met hele kleine botten. Verder was bij alle stukken spareribs de ketting verwijderd, op 1 na. Maar daar was het niet storend. Iedereen die mijn recensies vaker leest weet dat ik geen fan ben van de ketting. Maar hier waren het, ondanks de verschillen, prima stukken vlees. 

Het vlees had een lekkere bite. Het zijn voor zover ik kan beoordelen echt gegrilde spareribs. Als ze al gekookt zijn, dan is het echt precies goed geweest, want het vlees had nog een mooie structuur. Als het te lang gekookt wordt dan gaat er veel smaak verloren. Soms wordt dat gecompenseerd met de marinade, maar dat is hier zeker niet nodig. Mooie schone botten bleven over. De spareribs van Lekkers van Rich zijn gewoon ontzettend lekker. Precies zoals het hoort.

Wat kan beter?

De spareribs van Lekkers van Rich zijn gewoon goed. Ik heb niet veel verbeterpunten. Puntje is de ketting op 1 van de stukken. Ik zou als advies mee willen geven om gewoon lekkere spareribs in te kopen zonder de ketting. Dat is toch het lekkerste vlees. Zo serveren de meeste restaurants ook de spareribs. 

De marinade is prima, maar wel naar mijn mening wat standaard. Experimenteer eens met wat ingrediënten. Misschien kun je de marinade iets dikker maken. Of misschien wat zoeter. Of juist licht pittig. Maar als je er niets aan doet is het ook prima, de marinade is gewoon lekker. 

Heb jij nog tips of verbeterpunten, of misschien juist complimenten voor Lekkers van Rich? Laat het dan hieronder weten bij de reacties. 

Beoordeling

Ik heb even na moeten denken over de beoordeling. Ik word wat kritischer naar mate ik meer spareribs eet. Zo ook bij deze spareribs. Zijn ze lekker mals? Absoluut. Is de marinade lekker? Ook hier een vinkje. Maar halen ze het bij het de spareribs die eerder een Topribs Award of Ribmeister Award gewonnen hebben? Dat net niet. Het zijn hele goede spareribs, maar ik zou ze niet wekelijks of maandelijks halen. Dan moet Lekkers van Rich toch eens sleutelen aan die marinade om mij echt te verrassen. Maar de bereiding is echt top. Richard heeft mij echt verrast maar lekkere malse ribbetjes.

Conclusie: uitstekende spareribs met een prima marinade die een ruime voldoende scoren. Misschien heb jij een andere ervaring? Laat daarom vooral hieronder bij de reacties weten wat jij van de spareribs van Lekkers van Rich vind!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Lekkers van Rich?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.