Ribsfactory

Ribsfactory | Delft | Logo
  • Adres: Beestenmarkt 35 | 2611 GA | Delft
  • Telefoonnummer: 0158879429
  • Website: ribsfactory.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 1 augustus 2021
  • Besteld: Spareribs The Original
  • Prijs: € 14,95 (Thuisbezorgd)
  • Inclusief: Knoflooksaus
  • Keuzes: The Original | Sunny Sista | Satay-Day-Night Fever | Fully Loaded | The Thai-Tanic | Jack Daniels | Sweet Honey

Eerste indruk

Aangezien ik vader ben van 2 jonge kinderen is het wat lastiger om uit eten te gaan. Op zondagavond, de avond dat ik vrijwel altijd spareribs eet ben ik dus aangewezen op halen of bezorgen. Inmiddels heb ik de meeste afhaal- en bezorgrestaurants in Leiden, mijn thuisstad, wel gehad en ben ik dus vaker aangewezen op regio Den Haag. Omdat ik daar minder bekend ben en ook minder tips van mensen krijg, ben ik vaker aangewezen op recensies of uitingen van restaurants zelf. Ook is het natuurlijk best zuur als je met hoge verwachtingen spareribs gaat halen die dan thuis ineens tegen blijken te vallen. Een ritje kost je al snel 1 tot 1,5 uur. En als de spareribs dan echt tegenvallen is dat natuurlijk een flinke domper en niet echt motiverend om door te gaan. 

Vandaag daarom even kritisch gekeken waar ik spareribs ga halen. Mijn oog viel op Ribsfactory. Ik kende het bedrijf niet, maar zie op de website dat de locaties hebben in Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Delft, Den Bosch en Eindhoven. Delft is het dichtste bij op circa 30 minuten rijden, keuze was dus snel gemaakt. De website ziet er goed uit. Even gebeld, bestelling doorgegeven en direct in de auto gestapt. Je moet er wel rekening mee houden dat de spareribs los geleverd worden. 'On the side' gerechten, zoals verschillende soorten friet, onion rings en salade moet je dus los bij bestellen. Ze hebben hier o.a. zoete friet (Sweet Potatie Fries), waar ik persoonlijk erg fan van ben, dus dat was een leuke meevaller!

Ondanks dat het maar 30 minuten rijden is ruim 3 kwartier van tevoren vertrokken. En dat was geen verkeerde keuze. Delft is een drama met de auto. Ribsfactory zit midden in het centrum en de parkeerplaatsen die je tegenkomt zijn enkel voor vergunninghouders of je moet een dagkaart kopen. Verder is er een parkeergarage, maar die was net even te ver lopen. Mijn navigatie liet nog een parkeergarage zien op ongeveer 3 minuten lopen van Ribsfactory. Daar eindelijk aangekomen blijkt deze parkeergarage enkel voor vergunninghouders te zijn. Even een plekje achterin gezocht, auto maar geparkeerd en de gok genomen dat ze op zondag minder vaak controleren. Het zijn tenslotte ambtenaren...

Eenmaal aangekomen was ik positief verrast. Het is een enorm restaurant met groot terras. Ik schat zo voor zeker 200+ gasten. Eten stond netjes al klaar, snel betaald met pin en ik kon weer op huis aan. Eenmaal bij de auto aangekomen geen boete gevonden maar wie weet komt die nog per post. In de auto stoelverwarming aan. Geen idee of het er warmer door blijft, maar ik maak het mijzelf maar wijs. Binnen een half uur was ik thuis. 

Wat is goed?

Omdat Ribsfactory toch een soort keten is, er zijn tenslotte 6 locaties, merk je dat het allemaal goed geregeld is. Mooie eigen tassen, leuke boxen waar het eten in zit, spareribs los verpakt van de friet in een aluminium wegwerpbak. Sausjes allemaal los. Tot slot ook nog vochtig doekje. Het klopt gewoon allemaal. Spareribs waren nog goed warm. Friet wat minder, maar dat is logisch na een half uur in de auto. 

Mijn maatje Kamado James at ook mee. Hij had de Sweet Honey spareribs besteld. We konden dus een stukje ruilen. Ik had al aan de telefoon gevraagd aan de medewerker van Ribsfactory welke het meest verkocht wordt en dat is The Original. Na de eerste hap weet ik waarom, want deze spareribs zijn echt ontzettend lekker. Malse spareribs die zo van het bot vallen met een heerlijke marinade. Deze spareribs zijn echt top! Dit is zoals het hoort, hier hebben ze de bereiding uitstekend onder de knie. 

Wat kan beter?

Ondanks dat de spareribs echt top zijn heb ik twee kleine puntjes. De spareribs waren een beetje te mals, waardoor je een beetje de bite mist. Je slurpt het vlees als het ware zo van het bot. Door de bereiding iets aan te passen kan daar misschien iets aan gedaan worden zodat een 9 of hoger binnen bereik ligt. 

Ander punt is het portie. Dat is wel echt aan de kleine kant. De prijs is natuurlijk 'maar' € 14,95, maar er zit behalve knoflooksaus verder niets bij. Tel je daar de friet bij op (€ 3,50 voor normale friet / € 4,50 voor zoete friet), dan kom je in de buurt van wat andere restaurants vragen. En zoals je ziet op de foto met de botten (10 stuks) kom je net niet aan 1 hele streng (11-13 botten) en niet zoals gebruikelijk is aan 1 tot 1,5 streng. Het waren daarnaast ook vrij kleine ribbetjes. Mijn advies aan Ribsfactory is om de klant de optie te geven een grotere portie te bestellen.

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Ribsfactory Delft een 8,5. Wat een ontzettend lekkere spareribs. Ik eet zelden betere spareribs. Ga er gerust langs, je krijgt er geen spijt van! En als je echt trek (en geld) hebt, bestel dan 2 porties! Ribsfactory Delft mag zich met deze lekkere spareribs terecht officieel leverancier noemen van SpareribFans.nl Topribs!

8,5, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op dinsdag 7 september 2021 hebben wij Ribsfactory Delft officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is nog niet aan ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Ribsfactory.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van Ribsfactory?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.