Sam's King Ribs

Sam's King Ribs | De Meern | Logo
  • Adres: Castellumlaan 2 | 3454 VB | Utrecht (v/h de Meern)
  • Telefoonnummer: 0306585704
  • Website: samskingribs.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 18 augustus 2021
  • Besteld: Spareribs zoet
  • Prijs: € 18,00
  • Keuzes: Naturel | Klassiek | Zoet | Zoet kokos | Hot | Knoflook | Barbecue | Sam's (3 soorten) | Extra vlees (XL portie)
  • Inclusief: salade en patat

Eerste indruk

Dit is inmiddels de laatste week van mijn vakantie. Ik verblijf op de Veluwe en ik heb toch wel in de ruime omgeving hier spareribs geproefd. Helaas heeft geen enkel bezoek tot nu toe geleid tot het uitreiken van een Topribs Award of Ribmeister Award. De spareribs waren ook niet slecht, er zijn geen onvoldoendes toegekend, maar ik heb geen moment de behoefte gehad om nog eens terug te gaan. En zo nu en dan heb je gewoon even een 'wow'-moment nodig. Een moment waarop je echt goede spareribs proeft. Dat je weer even weet waarvoor je het allemaal doet. Waarvoor je maandelijks uren in de auto zit onderweg of zoekend naar een parkeerplaats. Waarvoor je iedere paar maanden nieuwe broeken moet kopen omdat je eruit groeit. Soms is één hap genoeg om bevestigd te krijgen 'Het is het allemaal waard'. En dat moment had ik gisteren bij Sam's King Ribs. 

Mijn dochter was uit logeren in Montfoort. Eind van de middag hebben we haar opgehaald en daar ter plaatse toch even gegoogled of er in de buurt goede spareribs te vinden zijn. Ik kwam al snel uit bij Sam's King Ribs in De Meern. Volgens de menukaart zijn spareribs de specialiteit en ook de recensies op Google zijn veelbelovend. Ik heb er zin in!

Even gebeld en we konden gelijk terecht. Een minuut of 10 later arriveerden we. Het was even onduidelijk waar te parkeren maar een medewerker liep al naar buiten om ons aanwijzingen te geven waar te parkeren. Eenmaal binnen rook het al gelijk ontzettend lekker. Er is een uitgebreide menukaart met veel soorten spareribs en het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wat het verschil is tussen de verschillende varianten. Ik vraag meestal gewoon wat het meest gekozen wordt en dat was, zo begreep ik, de zoete variant. Wat gelijk al op viel was de ontspannen sfeer. Zowel bediening als eigenaar zijn heel vriendelijk. Tot zover alles dus top!

Wat is goed?

Toen de spareribs op tafel kwamen zag ik het gelijk. Deze zijn fantastisch! Zeldzaam goed. De marinade lijkt op de marinade van La Payuca in Woerden. De marinade is zoet en er zit sinasappel doorheen. De smaak is echt uitstekend, alles is perfect in balans. 

Persoonlijk vind ik het vlees van deze spareribs iets lekkerder, want bij La Payuca viel het vlees de laatste keren een beetje tegen. Door de bereiding, waarschijnlijk het afgrillen, zijn de spareribs een beetje krokant en je proeft de bereiding op de houtskoolgrill.

De bereiding is echt perfect. Als je een bot oppakt blijft het vlees er netjes zitten, maar eenmaal in je mond zuig je het zo van het bot. Precies zoals het hoort! De spareribs bij Sam's King Ribs zijn gewoon echt perfect en wil iedereen die dit leest vragen ze te proeven en een reactie hieronder achter te laten. 

Wat kan beter?

Meestal weet ik altijd wel iets wat beter kan maar hier zou ik het echt niet weten. Kijk, het is geen sjiek restaurant. Het is meer een soort grillroom en die uitstraling heeft het ook. We zijn uitstekend geholpen, dus ook op de bediening is niets aan te merken. Mijn dochter van 2 kan nog weleens vervelend zijn, maar de eigenaar stond direct klaar met een kleurboek en kleurpotloden. Ook toen we weggingen zijn we uiterst vriendelijk uitgelaten. 

Ook aan een bakje warm water met citroen werd gelijk op tafel gezet. Iets wat nogal eens vergeten wordt of niet aanwezig is. Persoonlijk vind ik een bakje water ook fijner als een klein vochtig doekje. 

De friet was ook prima met lekkere kruiden. Hier is alles gewoon top. Ik kan echt niets bedenken wat beter kan.

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Sam's KIng Ribs een 9,5. Het vlees en de marinade is perfect. Ik vind ze echt fantastisch, het was echt een WOW ervaring. Zou ik ze aanraden aan anderen? Absoluut! Zou ik ze volgende week weer eten? Zeker weten! Iedere spareribsfan moet hier gewoon geweest zijn. Laat vooral jouw ervaring weten bij de reacties hieronder!

Voor nu mag Sam's King Ribs zich officieel leverancier van SpareribFans.nl Ribmeister spareribs noemen!

9,5, fantastisch!


Winnaar SpareribFans.nl Ribs Of The Year 2021

Van alle spareribs kunnen er natuurlijk maar 1 de lekkerste zijn. En in 2021 zijn dat de spareribs van Sam's King Ribs in De Meern. Van maar liefst 58 locaties, waaronder slagerijen, poeliers, (afhaal)restaurants en cateringbedrijven, zijn de spareribs door ons gekocht en getest. Tijdens de finale op 15 januari 2022, waar de 3 beste spareribs van 2021 nog eens gehaald zijn, heeft een professionele jury Sam's King Ribs als winnaar uitgeroepen van de Ribs Of The Year 2021 award. De jury was erg enthousiast over de spareribs van Sam. Smaak van de lekkere marinade is goed ingetrokken in het vlees. Het zijn mooie verzorgde spareribs met het vlies eraf zoals het hoort. De grillsmaak kon ook erg op waardering rekenen van onze keurmeesters. 

Journalist Ryan van weekblad Panorama heeft verslag gedaan van deze wedstrijd. Dit verslag is te lezen in de Panorama nr. 05 (2 februari - 9 februari 2022) of gratis online via deze link. De finale vond plaats in de slagerij van Peter Jan van den Broek in Den Haag. Peter Jan van den Broek is winnaar van de Spareribs Trophy 2017, een vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Voor deze verkiezing was Peter van den Broek ook jurylid in 2018. Wij waren daarom zeer vereerd dat Peter van den Broek bereid is geweest ons bij deze kluifklus te helpen om een professioneel oordeel te vellen over de voor de finale geselecteerde spareribs.


Winnaar SpareribFans.nl Ribmeister award

Op dinsdag 7 september 2021 hebben wij Sam's King Ribs officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Ribmeister award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is reeds ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Sam's King Ribs.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
4 stemmen

Wat vind jij van Sam's King Ribs?

Bekijk resultaten

Reacties

Hendrik van Kooten
8 maanden geleden

Ik kom bij Sam al jaren de spareribs smaken altijd fantastisch ik ga mooi meer ergens anders heen en dan ook nog de eigenaar sam is gewoon een fantastische kerel we komen daar elke keer weer met plezier. Echt een aanrader dus ben je hier nog nooit geweest zal ik er zeker een keer gaan eten 😀😀

cor schwartz
11 maanden geleden

de eerste keer de spareribs gehaald om te proberen
heerlijk goed gekruid mals vlees
inderdaad met liefde gemaakt
dank je wel

Tobias
2 jaar geleden

Hoe zijn de dikbevleesde ribs? Of is een normaal portie voldoende?

Lex (SpareribFans.nl)
2 jaar geleden

Beste Tobias,
De spareribs bij Sam zijn niet dikbevleesd (dus zonder ketting over de ribs heen). In vrijwel alle restaurants wordt dat dikke stuk vlees wat eigenlijk helemaal niet lekker is verwijderd. Wel zit er bij Sam veel vlees aan de spareribs. Bij een normaal portie zit je echt wel vol bij Sam. Maar je kan altijd een grotere portie bestellen natuurlijk.

Martijn van Dongen
2 jaar geleden

Fantastisch, wat een heerlijke spareribs!! Ruim een uur voor gereden na het interview in de Panorama te hebben gelezen. Het was het zeker waard! Volledig eens met de lovende kritieken. Gekozen voor de Sam’s (3 soorten: hot, knoflook en zoet). De zoete zijn het lekkerst. Het vlees is heerlijk mals en heeft een knapperig korstje; dat maakt het echt af. Als echte sparerib-fans hebben we er al heel wat in ons leven burgemeester gemaakt maar deze hebben de eerste plaats vandaag overgenomen. Wij komen hier zeker nog eens terug!

Tessa
2 jaar geleden

Wij hebben ze ook geproefd na alle lovende recensies, maar heel eerlijk: wij zijn het ook niet eens.. Er zat een vreemde soort shoarma achtige poeder op, evenals op de friet. De zoetheid van de marinade kon ik niet echt vinden. Vlees was erg mals, maar veel versplintering. Op 1 blijft voor ons La Payuca (al zijn we het eens met de wisselende kwaliteit..), 2 de Lachende Ruiter en 3 Kepass in Zeist. :-)

Martin Hoogendoorn
2 jaar geleden

Wij komen regelmatig bij Sam’s , zowel eten als afhalen , de spareribs zijn echt altijd heerlijk mals , goed gemarineerd en gebraden , heerlijk mals , altijd genieten , en gezellige en heerlijke mensen

Michiel
2 jaar geleden

Snap dit cijfer werkelijk niet. Heb ze nav van deze recensie geprobeerd maar viel vies tegen. Totaal niet mals en gewoon niet erg lekker. Wij gaan weer naar Joe in Nieuwegein wanneer deze weer open is.

Lex
2 jaar geleden

Beste Michiel,

Bedankt voor je reactie.

Leuk dat je n.a.v. onze recensie een bezoek gebracht hebt aan Sam's King Ribs. Vervelend om te moeten horen dat je ze tegen vond vallen. Ik ben meerdere keren bij Sam geweest en bij mij waren ze altijd mals. Het zijn andere spareribs als bij Joe en het was ook ontzettend balen dat ik voor de Ribs Of The Year 2021 verkiezing niet terecht kon bij Joe's. Maar gelukkig kunnen we vanaf begin februari weer terecht bij Joe's.

Mocht je nog eens in de buurt zijn bij Sam's, dan hoop ik dat je het nog een keer een kans wilt geven.

Slagerij P.J. van de Broek, de spareribsspecialist van Den Haag en tevens winnaar van de Spareribs Trophy 2017 en de SpareribFans.nl Slagersprijs 2021 heeft tijdens onze finale ook de spareribs van Sam's beoordeeld als beste. Ik hoop dat we dit jaar Joe's ook mee kunnen nemen bij de Ribs Of The Year verkiezing.

Groeten,
Lex | SpareribFans.nl

Jamie
3 jaar geleden

Ik heb de SAMS mix gegeten; 3 verschillende stukjes ribs in de smaken hot, zoet en knoflook. De zoete waren het lekkerst, knoflook kon ik moeilijk herkennen eerlijk gezegd en de hot ribs waren goed pittig 🌶.

De bediening was goed en heel erg gastvrij.
Zeker fantastische spareribs, ik geef ze een dikke 9 !!

Lex
3 jaar geleden

Hi Jamie,
Leuk dat je ook geweest bent en goed om te lezen dat je ze ook erg kunt waarderen. De zoete spareribs zijn inderdaad superlekker!

KAMADO James
3 jaar geleden

Kijk dit zijn de echte gespecialiseerde grillrooms met een liefde voor grillen !

Hier moet ik snel heen!

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.