Casa Ramon

Casa Ramon | Leiden | Logo
  • Adres: Oude Varkenmarkt 1A | 2311 VN | Leiden
  • Telefoonnummer: 0715327824
  • Website: casaramon.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 15 augustus 2021
  • Besteld: Costillas de cerdo (Gemarineerde spare ribs van de grill)
  • Prijs: € 19,95
  • Inclusief: Coleslaw en patatas fritas, patatas bravas of een salada

Eerste indruk

Casa Ramon is een Spaans restaurant langs het Noordeinde in het oude centrum van Leiden waar vlees en vis van de grill wordt geserveerd. Ik zal maar eerlijk zijn. Tot een week terug had ik nog nooit van Casa Ramon gehoord. Een collega van werk was er geweest en gaf de tip hier eens langs te gaan voor de spareribs. Het restaurant gaat om 16.00 uur open, dus zo rond 16.15 uur even gebeld om spareribs te bestellen. Eerste keer werd er niet opgenomen, maar bij de tweede keer bellen kon ik mijn bestelling doorgeven. Parkeren kan op ca. 5 minuten lopen bij de Parking Leiden aan de Haagweg. Ca. 20 minuten na het bestellen liep ik zoals telefonisch afgesproken Casa Ramon binnen om mijn bestelling op te halen. Bij binnenkomst zag ik mijn sparerib al eenzaam op de grill liggen. Binnen een paar minuten stond ik alweer buiten en kon ik op weg naar huis. Ik hoefde niets te betalen voor het parkeren omdat ik waarschijnlijk vrij snel weer terug was. 

Wat is goed?

Omdat mijn spareribs toen ik binnenkwam nog op de grill lagen, kon ik mooi met een schuin oog meekijken hoe de verdere bereiding ging. Ik zal dat de kok de spareribs van de grill haalde en voordat deze de aluminium wegwerpbak ingang nog even insmeerde met marinade. Persoonlijk ben ik daar erg fan van en ik doe het zelf ook als ik spareribs voor de slagerstest uit de oven haal. Zeker als spareribs op hoge temperatuur afgegrild worden verliezen deze wat smaak of kan de marinade wat droog worden. Als je ze dan na bereiding nog eens goed insmeert gaan ze lekker glimmen.

Door de aluminium wegwerpbak waren de spareribs nog lekker warm thuis. Wat gelijk opvalt bij de eerste hap is de rijke aanwezigheid van kruiden. Je proeft het gelijk. Voor mij smaakt het in ieder geval prima. De marinade is lekker, ondanks dat deze niet erg aanwezig of overheersend is. De spareribs zelf hebben een prima bite. Er zit veel vlees tussen de botten. Het zijn gewoon goede spareribs, niets mis mee. 

Wat kan beter?

Voor de duidelijkheid, het zijn goede spareribs die een ruime voldoende krijgen. Maar het zijn voor mij geen spareribs waar ik voor terugkom. Ik zal hieronder vertellen waarom.

Het vlees was goed, maar niet bijzonder. Het zijn geen volledig gegrilde spareribs. Ik denk zelf dat de spareribs op een eerder moment voorgegaard worden (gekookt of gestoomd?) en dat ze bij het bestellen even kort opgewarmd worden op de houtskoolgrill. Er zijn veel restaurants die het op deze manier doen, maar bij deze spareribs denk ik dat het bereidingsproces beter kan. Mijn advies aan Casa Ramon is om te onderzoeken of de spareribs iets malser kunnen. Zoals te zien op de foto blijven de botten niet mooi schoon achter.

Ondanks dat ik gezien heb dat na het afgrillen de spareribs nog een kwastje marinade kregen waren ze bij thuiskomst wat droger dan verwacht. Dit kun je zien op de foto hiernaast. Die is genomen direct nadat de spareribs uit de verpakking kwamen. Ook in de aluminium wegwerpbak bleef weinig marinade achter. Ik heb nog een kwast gepakt om eventueel die marinade nog over de spareribs te smeren, maar dat was niet nodig. De marinade was verder wat waterig. Kan Casa Ramon onderzoeken of de marinade misschien wat dikker en/of meer sticky kan?

Dan de friet. Deze was echt te slap. Dit komt door de manier van verpakken. Mijn advies is om de friet niet in een aluminium wegwerpbak te verpakken, maar in een zak. 

Tot slot is de portie wat aan de kleine kant voor de prijs die ervoor betaald wordt. Voor een prijs van bijna € 20,00 verwacht je op zijn minst 3 halve ribs en een flinke portie friet. Overigens heb ik bij mijn bestelling geen coleslaw ontvangen, maar het kan best zijn dat dit niet standaard is bij afhaalbestellingen. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Casa Ramon in Leiden een 7. Ik heb veel betere gegeten, maar ook veel slechtere. De spareribs zijn prima, dus een verdiende dikke voldoende. De potentie voor een beter cijfer is er absoluut. Ook je ervaring delen? Laat het dan vooral bij de reacties hieronder weten. Conclusie: prima spareribs met ruimte voor verbetering!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Casa Ramon?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.